Afbeelding

Lezing over hebzucht door dr. Jeroen Linssen

Algemeen

MOLENHOEK - Donderdag 30 maart 20.00 uur is er in De Wieken een lezing onder de titel ‘Hebzucht. Over de normalisering van een ondeugd’ door dr. Jeroen Linssen.

Is hebzucht alleen maar destructief, of sorteert deze passie ook voordelige effecten voor de samenleving? Hoe hebben de filosofen gedacht over de grote en kleine graaiers in de loop van de tijd? Hoe keek men aan tegen winst en woeker? Is hebzucht oorzaak of oplossing van een economische en financiële crisis? Hoe zijn vermarkting en investeren (in jezelf) doorgedrongen tot in alle sectoren van de huidige samenleving?

Deze en andere boeiende vragen komen aan bod in de lezing die Jeroen Linssen houdt onder de titel ‘Hebzucht - Over de normalisering van een ondeugd’. Zie ook www.stichtingcam.nl Stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM) en https://www.facebook.com/profile.php?id=100086784601799. Gemeenschapshuis De Wieken ligt aan de Esdoornlaan 5 in Molenhoek. Entree: 8 euro, Vrienden van CAM 3 euro, inclusief kop koffie of thee.