Van links naar rechts Marc Wijshake (trainer), Mette de Munk, Marco en Isa Rutten, Coen Bronkhorst, Richard Peters en Allard Wagensveld.
Van links naar rechts Marc Wijshake (trainer), Mette de Munk, Marco en Isa Rutten, Coen Bronkhorst, Richard Peters en Allard Wagensveld. Foto: Mirjam de Munk - Cornelissen

Vinzwemvereniging Waves succesvol

Algemeen

MALDEN - Afgelopen zondag stond er voor de vinzwemmers van Waves de tweede competitiewedstrijd in het 50 meter zwembad in Utrecht op de agenda. 

Waves -die twee keer in de week in het zwembad van Malden traint- was hier met vijf vinzwemmers aanwezig om de volgende afstanden te zwemmen: 50 meter ‘Afstands Duiken (AD)’ (onderwater zwemmen met monovin); 50, 100 en 400 meter ‘BiFins (BF)’ (zwemvliezen); 50 en 200 meter ‘MonoVin (MV)’.

Opdracht vanuit de coaches ‘Els Smilde en Marc Wijshake’ naar de vinzwemmers Isa Rutten, Mette de Munk, Richards Peters, Coen Bronkhorst, Allard Wagensveld en Marco Rutten was om de focus te leggen op de techniek van de zwemslag en de onderwaterfase na de keerpunt(en) maar vooral plezier te hebben tijdens de wedstrijden.

Tijdens deze individuele afstanden werden er in totaal zeven persoonlijke records gezwommen. Waves kan nu weer vooruit kijken naar de volgende vinzwemwedstrijd die gepland staat op 23 April 2023 in het 50 meter zwembad in Breda.

Bij vinzwemmen wordt er zowel ‘onderwater’ als op de ‘oppervlakte’ (met een vinzwemsnorkel) of met ‘perslucht’ gezwommen met twee zwemvliezen of een monovin.