CV Binnendur de winnaar verlichte Halfvasten optocht Groesbeek. (foto: Peter Hendriks)
CV Binnendur de winnaar verlichte Halfvasten optocht Groesbeek. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Verlichte Halfvasten Optocht Groesbeek

GROESBEEK – In een stampvol clubgebouw van voetbalvereniging Groesbeekse Boys aan de Sint-Antoniusweg in Breedeweg zijn zaterdagavond tegen middernacht de prijswinnaars van de succesvolle Verlichte Halfvasten Optocht bekend gemaakt door de medeorganisator van de Verlichte Halfvasten Optocht Frans Derks.

De eerste prijs van de verlichte praalwagens was voor CV Binnendûr met de Koninklijke (r)entree van de Verlichte Halfvasten Optocht. Tweede werd de winnaar van de de grote optocht in het Keulen van Gelderland CV Net uutgebloazen met onderhand ald en gries stelen De Bokkenrijders vur ons ien de verlichte halfvaste optocht d’n urste pries en derde werd CV Kiek Ma uit Leuth met aan gas geen gebrek, wij toveren het uit de draak z’n bek.
Bij de groepen werd eerste CV De Biermuggen uit Groesbeek, met Noa 2 joar gen ge’lal, is ’t now wer tied vôr ’t Gruus’beks Carnaval. Tweede werd CV Nor Venant uit Groesbeek met Weej speule nie onder een heutje en derde werden de Pittige Nootjes uit Mook met Rokbitch. Bij de Prinsenwagens werd de jubileumtram ter gelegenheid van hun 55 jarig bestaan eerste.

Frans Derks was zondagmorgen een tevreden man. "Alles is perfect verlopen; alleen jammer dat de route niet schoongemaakt werd. Normaal gebeurt dat direct na de optocht. Wanneer dat nu gebeurt, weet ik niet."
Frans Derks jr. Is bijzonder tevreden met de afsluiting van het carnavalsseizoen 2023. "Het was een geweldige optocht met veel publiek langs de kant. De mensen stonden op plaatsen rijendik. Ook de reacties van het publiek waren indrukwekkend. Toen bekend werd gemaakt dat wij de eerste prijs hadden behaald kregen wij een erehaag van de leden van CV Net uutgebloazen die tweede waren geworden. Wij hebben inmiddels een container besteld en volgende week gaan we ons idee afbreken", besloot Frans.