Het koor tijdens het bezoek van de Bisschop van Munster.
Het koor tijdens het bezoek van de Bisschop van Munster. Foto: Simon Meilink

Passieconcert ‘Pie Jesu’ en bloemenhulde in Wyler

Algemeen

WYLER - Op Goede Vrijdag 7 april geeft het Sankt Cäcilienchor uit Wyler onder leiding van Theo Giesbers om 20.00 uur een passieconcert in de Sankt Johannes Baptistkerk in Wyler met als thema ‘Pie Jesu’, vertaald: ‘Barmhartige Jezus’.

De componisten die tijdens dit concert centraal staan zijn: Joseph M. Martin, geboren in 1959 in North Carolina en nu wonend in Texas, en Don Marco Frisina, geboren in 1954 in Italië en nog steeds wonend in Rome. Het koor kende de componist Martin al van de fantastische bewerking van het bekende lied ‘You raise me up’. Om die reden zullen tijdens dit concert een aantal werken van Martin op het programma staan: ‘Pie Jesu’, ‘Let us gather in the shadow of the cross’ met een solo voor hoorn, ‘Song of faith’, ‘The King of Glory’. 

Daarnaast worden werken van Marco Frisina uitgevoerd als ‘Stabat Mate’, ‘Nostra gloria è la croce’, ‘Madre fiducia nostra’, ‘Ave mundi spes’ et cetera. Al deze liederen gaan rechtstreeks het hart in. De liederen worden begeleid door organist Gerard Rutjes en omlijst met fluit en cello. Kerstin Jansen-Verhoeven, sopraan en Chris Jansen, bariton zullen de solo’s voor hun rekening nemen. 

De gezongen werken zullen worden ingeleid door pastoor Christoph Scholten en zullen gaan over het lijden en sterven van Jezus, maar ook over barmhartigheid en troost. Tijdens dit concert wordt er een bloemenhulde gebracht aan het kruis, waarmee een eeuwenoude traditie wordt voorgezet. Het koor stelt het enorm op prijs wanneer men een bloem meebrengt om deze neer te leggen bij het kruis. Het concert duurt een uur en een kwartier en de toegang is gratis.