Koor Les Etoiles.
Koor Les Etoiles. Foto: eigen foto

Stabat Mater van Pergolesi door vrouwenkoor Les Etoiles

Algemeen

BERG EN DAL Vrouwenkoor Les Étoiles, onder bezielende leiding van Anja Kwakkestein, zingt voor de elfde keer het Stabat Mater van Pergolesi. Dit keer begeleid door Trio Dagny, bestaande uit Ellen Zijm op accordeon, Peter Leerdam op contrabas en Carla Schrijner op cello. 

Pergolesi schreef in zijn korte leven veel kerkmuziek. Het Stabat Mater uit 1736 voor sopraan, alt en orkest geniet de meeste bekendheid. Het is een cyclus van 700 jaar oude verzen over Maria, die ‘door smart bevangen’ bij het kruis staat, waaraan haar zoon hangt. Dat is dan ook de reden dat het bij voorkeur op Goede Vrijdag wordt uitgevoerd. Pergolesi bewerkte de verzen tot een compositie van zeven tweestemmige delen en vijf delen voor solisten. De solostukken worden door koorleden gezongen. 

Het concert is Goede vrijdag 7 april om 19.30 uur in de OLV van het Heilig Hart kerk, Oude Kleefsebaan 123a, Berg en Dal. Tickets: 15,00 euro online via https://www.ticketkantoor.nl/shop/StabatLesEtoiles of 15,00 euro aan de kassa. De kerk is vanaf 19.00 uur geopend.