Het huidige Hotel De Wolfsberg en Groesbeek.
Het huidige Hotel De Wolfsberg en Groesbeek. Foto: Joop Verstraaten

Nijmeegse horecaman koopt Groesbeeks hotel De Wolfsberg

Algemeen

GROESBEEK - Het bekende hotel-restaurant De Wolfsberg in Groesbeek gaat over in Nijmeegse handen. De uitspanning aan de rand van het dorp komt half mei in handen van de Nijmeegse horecaondernemer Selmar de Roo.

De Roo heeft onder de vlag ‘Horecalegioen’ al zeven horecagelegenheden in de stad, waaronder hotel Credible en restaurants De Hemel en In de Kazerne. De Wolfsberg is voor hem de eerste stap buiten Nijmegen. Hij is niet van plan er veel te veranderen en gaat werken met het personeel dat er al is.  ”Het is al een fantastische plek en de huidige eigenaar Ben Wijnhoven heeft er een prachtige zaak neergezet.”

Artiesten

De Wolfsberg heeft zeventien hotelkamers en is ook een plek voor vergaderingen en feesten. In dorp en regio is de gelegenheid vooral ook bekend vanwege de drukbezochte Tributeparty’s - met professionele bands die muziek van beroemde artiesten spelen - in de grote terrastuin en optredens van bekende artiesten rond Koningsdag.
De Roo wil twee keer per jaar vergelijkbare evenementen blijven houden, al blijft de merknaam Tributeparty voor gebruik op andere locaties in handen van Wijnhoven. In 2024 komt er zeker een nieuwe editie in de regio, zegt die. Het Koningsfeest aanstaande april gaat wel door. Bekende artiesten zijn dan onder meer Danny Vera, Sven Hammond en de Britse band 10cc.

Wijnhoven is bijna 67 jaar en wil met zijn vrouw Hennie het hoofdstuk De Wolfsberg na 23 jaar afsluiten, zegt hij. ,,We zijn zonder enige horeca-ervaring begonnen en hebben ontzettend veel geleerd over dit prachtige vak. Het heeft ons leven, en dat van het complete gezin, enorm verrijkt.”