Afbeelding
Foto:

Aanleg glasvezelnetwerk

Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij

REGIO - Delta Netwerk is gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk voor de kernen Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij. Vandaag werd de PoP (Point of Presence) ofwel de bovengrondse hoofdverdeelkast geplaatst in Beek. Er volgen nog 4 (kleine) wijkverdeelkasten verdeeld over Leuth en Ooij, welke op de PoP van Beek worden aangesloten. 

Een PoP is een Point of Presence, ofwel een bovengronds verdeelpunt en dient als schakelstation naar het landelijke netwerk. Vanuit de PoP’s worden de aangesloten woningen gevoed. De feestelijke opening van de PoP aan de Baron Voorst tot Voorststraat in Beek werd gedaan door wethouder Ria Barber van de gemeente Berg en Dal, Martijn van der Knaap Bouw Productie directeur van Delta Netwerk, Robert Doornebosch, Devisie Directeur Spie City Networks & Grids.

Graafwerkzaamheden van start

De aanleg van het glasvezelnetwerk wordt uitgevoerd door aannemer Spie Nederland waarbij zij ervoor zorgen dat inwoners zo min mogelijk last van de werkzaamheden ondervinden. Robert Doornebosch: "Deze eerste PoP is een mooie start voor ons in de gemeente Berg en Dal. Half april gaan we starten in Beek met de zogenoemde woningschouw. Wij komen dan langs om samen met de bewoner te kijken waar het glasvezelkastje in huis geplaatst kan worden. En begin juli zullen we dan starten met de graafwerkzaamheden. We gaan in totaal 74 kilometer graven om de kernen Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij te voorzien van glasvezel. Zoals het er nu voor staat zijn we in december dit jaar gereed met het graafwerk. De eerste huisaansluitingen worden begin volgend jaar gerealiseerd.

Afbeelding
Afbeelding