Jongerenkoor Jokolo uit Nijmegen in Theater de Doelen. (foto: Michael Gornig)
Jongerenkoor Jokolo uit Nijmegen in Theater de Doelen. (foto: Michael Gornig) Foto: Michael Gornig

Goede week en Pasen Malden

MALDEN - De H. Antonius Abtkerk organiseert meerdere vieringen rond het feest van Pasen.

Op Witte Donderdag (6 april) is er om 19.00 uur een eucharistieviering in de H. Antonius Abtkerk in Malden, waarin pater Wim Halters en diaken Paul Menting voorgaan.
Op Goede Vrijdag (7 april) is er om 15.00 uur een Kruisweg in de Heemtuin (Bosweg 8A) in Malden, waarbij gezamenlijk de in de natuur opgestelde kruisweg wordt gelopen. Bij iedere statie zal een korte overweging wordt uitgesproken door vrijwilligers. De protestantse kerk Heumen is actief betrokken bij dit initiatief. Ds. Hermen Kroesbergen zal namens de protestantse kerk Heumen en pastor Els Geelen en Nico Schreurs zullen namens de H. Antonius Abtkerk spreken en de sprekers bij iedere statie inleiden.
De 15 staties zijn gemaakt door kunstenares Machteld Meij en deze zijn vanaf 2 april tot en met 2e Paasdag in de Heemtuin te bewonderen.

Op de avond van Goede Vrijdag om 20.30 is er in de kerk een gezongen Kruisweg, met voorgangers pater W. Halters en diaken P. Menting. Het jongerenkoor Jokolo uit Nijmegen zingt ‘Slepend door Jeruzalem’ een muziekstuk waarin in heel toegankelijke teksten het lijdensverhaal verwoord wordt vanuit het gezichtspunt van Maria: 'moeder te zijn van deze man, een zware last zal dat zijn, maar zo draagt ieder huis toch zijn eigen kruis, ieder voor zich en God voor ons allen!'

Op de dag van Pasen (Eerste Paasdag 9 april) is er een eucharistieviering om 10.30 uur, waarin Jacques Grubben en Paul Menting voorgaan. Deze viering wordt feestelijk opgeluisterd door zangeres Lovice Sutherland, begeleid door pianiste Marijke Hoksbergen.
De kerk zal worden versierd met voorjaarstakken uit De Heemtuin.
Iedereen is van harte welkom bij de vieringen in de Goede Week en Pasen!
Op de website https://h3eenheid.nl/gemeenschappen/h-antonius-abt/ vindt u meer informatie.
Misintenties en collecte: Misintenties kunnen worden opgegeven o.v.v. naam en telefoonnummer van de afzender, per e-mail (locatiemalden@h3eenheid.nl), mondeling voor of na een viering, telefonisch 024-3580476 (iedere ochtend doordeweeks bereikbaar) of schriftelijk via een enveloppe in de brievenbus van het secretariaat van de H. Antonius Abtkerk, Kerkplein 4a, Malden.

Collecte: digitaal doneren kan via rekeningnummer NL18 RABO 0131 6014 74 van Parochie Heilige Drie-eenheid onder vermelding van 'Pasen in Malden'.