Wandelen is gezond, samen wandelen is gezellig!

Algemeen

REGIO - Doe mee aan de Wandelchallenge ‘Samen Gezond op Weg’ van 11 mei t/m 16 september in de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar. Dit is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation onder de naam Nationale Diabetes Challenge. Maar níet alleen mensen met (risico op) diabetes, ofwel suikerziekte kunnen deelnemen.

Iedereen voor wie het goed is om in beweging te komen is van harte welkom! Heeft u bijvoorbeeld overgewicht, bent u moe en futloos, heeft u long-, hart- of vaatklachten, of een andere reden: Samen met anderen én zorgverleners wandelt u voor een betere gezondheid en een beter gevoel!

Het motto is: ‘Wandel je fit!’, en het is ook nog eens gezellig. Er wordt rekening gehouden met ieders niveau en de afstand langzaam opgebouwd. Het wandelen is in groepjes met verschillende tempo’s dus echt iedereen vindt aansluiting!

Mensen die met een hulpmiddel lopen kunnen met al bestaande wandelgroepen meelopen. Neem hiervoor contact op met de beweegcoach in uw gemeente of bel onderstaand telefoonnummer. Vanaf 11 mei wandelen we elke donderdagavond om 19.00 uur tot en met de afsluitende vierdaagse van 12 tot en met 16 september. De startlocatie is verdeeld over de beide gemeenten.

De finaledag op 16 september is dit jaar in Tilburg. De ervaring leert dat iedereen dan 5 km kan lopen! Sommigen gaan misschien zelfs voor 10 of 15 km. Het wandelen is gratis! Als u meegaat naar de slotdag in Tilburg betaalt een kleine bijdrage voor de bus en een T-shirt.

De begeleiding is in handen van Mirjam de Jonge, actief betrokken bij de Bas van de Goor Foundation, enkele ervaren deelnemers en elke week lopen zorgverleners van het samenwerkingsverband Gezondheidscentra Samen Gezond mee.

Informatiebijeenkomst

We vertellen u alles over de Wandelchallenge en beantwoorden uw vragen tijdens een informatiebijeenkomst op donderdag 20 april van 19.00 tot 20.00 uur in Gezondheidscentrum De Kroonsteen 1, Kloosterhof 1, Malden. Aanmelden hiervoor hoeft niet.
Rechtstreeks inschrijven voor deelname aan de Wandelchallenge kan ook via www.nationalediabeteschallenge.nl/samengezondopweg. Bij vragen kunt u contact opnemen met de coördinatie van Gezondheidscentra Samen Gezond, 024 358 20 27 of via info@gcsamengezond.nl.