Afbeelding

CAM lezing: ‘De relatie tussen Mahlers liederen en zijn symfonieën’

Algemeen

MOLENHOEK - Dinsdag 11 april im 20.00 uur precies geeft drs. Gerard op het Veld een lezing in het gemeenschapshuis De Wieken aan de Esdoornlaan 5 in  Molenhoek onder de titel’De relatie tussen Mahlers liederen en zijn symfonieën’.

De meeste mensen kennen Gustav Mahler als de componist van indrukwekkende symfonieën. Zij vormen een klinkend dagboek van diens leven, met al zijn gelukkige, maar vooral ook ongelukkige momenten. Er zijn weinig componisten die hun innerlijke roerselen zo bloot leggen als Mahler. Zijn symfonieën vaak in één adem genoemd met die andere symfonische geweldenaar, Anton Bruckner. Maar er is een wereld van verschil: Bruckner bouwde kathedralen van klanken als eerbetoon aan God, Mahler wilde zelf tot aan de hemel reiken.

Gerard op het Veld, geboren in Maastricht, kreeg zijn eerste pianolessen op 8-jarige leeftijd van mevr. Clemens-van der Horst. Hij treedt als pianist op in allerlei combinaties. Ook begeleidt hij regelmatig zangers. Hij geeft sinds 2010 voor meerdere groepen luistercursussen klassieke muziek in De Bosduivel in de Heilig Landstichting. Ook geeft hij op uitnodiging regelmatig presentaties over muzikale onderwerpen.

www.stichtingcam.nl Stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM).
https://www.facebook.com/profile.php?id=100086784601799.. Entree: 8 euro, Vrienden van CAM 3euro, inclusief kop koffie of thee.