Resultaten enquête: Liburna terug naar Millingen

Algemeen

MILLINGEN - In totaal hebben 83 mensen gereageerd. Op de vraag of de Liburna terug moet naar Millingen heeft 89% van hen positief gereageerd. Ook in de wandelgangen reageert is men enthousiast. Slechts 9 van de 83 mensen stemde op ‘Nee’.

Voor de locatie waar de Liburna het beste zou kunnen liggen stemde een kleine meerderheid (55%) voor de plek onder aan de dijk bij het Zalmkerkje. 29% vond ‘ergens in het centrum’ een geschikte plaats en 12% de Meester van de Bergstraat tegenover Café de M’ooijewaard. Slechts 4% stemde voor het Oranjeplein. 

In het commentaarveld zijn de volgende suggesties voor de plaats gedaan: Bij het Gasthuis of de Natte, bij Den Ienloop of ergens in het centrum op de Heerbaan, bij de Gelderse Poort, de Loswal of een andere locatie aan de Rijndijk, in speeltuin de Steense Gemeente, op de plas bij de Waiboerweg of Molenkolk, of op de plaats waar de Liburna oorspronkelijk lag. Enkelen zien vooral waarde in combinatie met. een bezoekerscentrum voor uitleg en context. Meerdere commentaren geven aan dat een duidelijk informatieve beschrijving bij de Liburna essentieel is. Het grootste bezwaren van de tegenstemmers zijn: de kosten en gebrek aan belangstelling van de bezoekers die Millingen aan doen.

Hoe nu verder? De eerste stap is een gesprek met de Gemeente Berg en Dal over de uitkomst van deze enquête, die aangeeft dat er draagvlak is voor dit initiatief. Als de uitkomst van dit gesprek is dat de Gemeente ons een geschikte locatie kan toewijzen dan volgt overleg met Museum Orientalis.
Als beide gesprekken positief verlopen dan gaan we een volgende fase in waarin wij voldoende financiële middelen en vrijwilligers moeten vinden voor ons project. Wij houden u via de bekende kanalen, Facebook. Rozet, Gemeentenieuws, BD1 en de website van BIZ op de hoogte van de voortgang. De onderzoekers bedanken iedereen voor zijn steun en stem.