Buurt-Koffie-Malden viert 5-jarig bestaan.
Buurt-Koffie-Malden viert 5-jarig bestaan. Foto: Tini van Breugel

Buurt-Koffie-Malden vijf jaar

Algemeen

MALDEN - Senioren uit Malden en omgeving worden uitgenodigd om samen op dinsdag 11 april van 14.00 - 16.00 uur het vijfjarige jubileum van Buurt-Koffie-Malden tevieren; mét koffie en gebak. Zoals iedere week is de eerste consumptie gratis en wordt aangeboden door stichting Dr. Arnold Uleyn. Het gebak wordt gratis aangeboden door de stichting samen met Patisserie Petit Malden.

Wat zoal gebeurde in deze vijf jaar? Ton Hoogstraaten en Monique Cotteleer (ouderenadviseur) hebben de Buurtkoffie op de kaart gezet. 10 april 2018 was de eerste Buurt-Koffie-Malden in Maldensteijn. Toenmalig wethouder Elle de Swart was daarbij nog aanwezig. “In januari 2020 is Ton Hoogstraaten gestopt”, vertelt Tini van Breugel, “en heb ik het stokje overgenomen. Reeds anderhalf jaar verzorgde ik de administratie voor de Buurtkoffie. Elsje Jans was de grote hulp van Ton, als geen ander wil zij de eenzaamheid van de ouderen tegen gaan. Elsje is super gemotiveerd om de Senioren achter de geraniums vandaan te krijgen. Elsje en ik gaan samen verder met de Buurtkoffie.”

Toen kwam corona, het werd stil en eenzaam voor de ouderen. “Wij hadden een mailadressenbestand aangemaakt van ouderen die een mailadres hadden. Om de eenzaamheid en stilte te verzachten is er bijna twee jaar, iedere ochtend (om de dag mee te beginnen) een mailtje naar de mensen gestuurd. Een mooi gedicht, een grapje, een dansje of een stukje muziek.

“Gewoon even contact hebben, het was zo belangrijk in die tijd. Sommigen mensen stuurden hun gedichten ook naar ons toe, met het verzoek om dit door te sturen naar de overige mensen. Gelukkig is die heftige coronatijd achter ons, de Buurtkoffie bestaat nog, mede door de digitale contacten. Elsje en ik gaan met een goed gevoel de volgende vijf jaar tegemoet.

“Senioren van Malden en omgeving aarzel niet en kom geheel vrijblijvend bij ons binnen lopen. *Effe een bakkie doen* (altijd de eerste consumptie gratis) Het wel en wee samen bespreken, of neem een spel mee van thuis wat u leuk vindt om te doen, er is altijd iemand die dat ook gezellig vindt. U bent iedere dinsdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur welkom bij ons in (Maldensteijn in Malden).

U kunt gaan en komen wanneer u wilt tussen 14.00 - 16.00 uur op 11 april -  koffie met gebak bij de Buurt-Koffie-Malden. Wij nodigen de senioren uit, die afgehaakt zijn bij de Buurtkoffie (en een nieuwe bestemming aan hun leven hebben gegeven), om ons de 11e april ook weer eens te bezoeken. Even herinneringen ophalen, we hebben het toch altijd gezellig gehad.” (Sponsors: Stichting Arnold Uleyn: koffie en gebak; Patisserie Petit Malden: gebak.)