Hoofdtrainer Michael Brussen (rode jas) geeft instructies aan de jeugdtrainers.
Hoofdtrainer Michael Brussen (rode jas) geeft instructies aan de jeugdtrainers. Foto: Eigen archief

Trainers Groesbeekse Boys volgen cursus

Algemeen

GROESBEEK - De pupillen- en juniorentrainers van Groesbeekse Boys volgen een interne trainerscursus. Voor de winterstop werd gestart met een eerste bijeenkomst. Na de winterstop zijn nog drie bijeenkomsten gepland waarbij hoofdtrainer Michael Brussen de jeugdtrainers meeneemt in het trainersvak. 

Michael Brussen is KNVB docent en runt een voetbalschool. Zijn kennis deelt hij graag met de jeugdtrainers van Groesbeekse Boys. Elke bijeenkomst is er aandacht voor theorie waarna dit in de praktijk met jeugdteams geoefend wordt. Met deze interne opleiding wordt een rode draad in de jeugdopleiding aangebracht en verwacht de technische commissie dat de jeugdtrainers nog beter in staat om jeugdspelers van Groesbeekse Boys zich te laten ontwikkelen. 

Herkenbaarheid 

Groesbeekse Boys streeft naar herkenbaarheid en doorstroming van spelers uit de eigen jeugdopleiding naar een van de selectie elftallen. Met invulling van de trainersstaf van de selectieteams wil Groesbeekse Boys deze herkenbaarheid en doorstroming van jeugdspelers borgen.
Michael Brussen is aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bij Groesbeekse Boys bezig. Volgens de spelersgroep en voetbaltechnische commissie past hij goed bij de visie van de club. Het bestuur en Michael hebben daarom besloten de samenwerking met een jaar te verlengen. Assistent-trainer Thom Jochoms en keepertrainer Jeffrey Hoogenbosch blijven hem volgend seizoen assisteren.
René Rutten is trainer van het tweede elftal en blijft dit volgend seizoen ook doen. René is als jeugdspeler gestart en heeft vele jaren in het eerste elftal gevoetbald. Net als dit seizoen wordt hij volgend seizoen geassisteerd door Danny van Raay.
Aankomend seizoen stromen verschillende junioren door naar de senioren. Om deze talentvolle spelers zich verder te laten ontwikkelen wordt een extra team aan de selectie toegevoegd. Bartel Vullings en Daan Kuster gaan deze jonge groep begeleiden. Mark van Wijk wordt aankomend seizoen trainer van de JO19-1 lichting.  Hij gaat de oudste jeugdspelers voorbereiden op de stap naar de senioren.