Drukte bij gouden jubileum Heemkundekring De Duffelt Millingen.
Drukte bij gouden jubileum Heemkundekring De Duffelt Millingen. Foto: Bert Roodbeen

Na 53 jaar viert Heemkundekring De Duffelt haar 50-jarig bestaan

Algemeen

MILLINGEN - Heemkundekring De Duffelt bestond op 31 maart 53 jaar, maar vierde nu pas haar 50-jarig bestaan dat vanwege corona uitgesteld moest worden. Ter gelegenheid werd een feestelijke bijeenkomst gehouden in het schuttersgebouw OEV1 aan de Heerbaan. 

Na de Inloop met koffie of thee heette voorzitter Paul Remy de gasten welkom. Vervolgens hield prof.dr. Johan Oosterman van de Radboud Universiteit Nijmegen een lezing over het gebied De Duffelt. Oprichter van de Heemkundekring Pater Willem Spann, die in het Millings-dialect en op de melodie van het ons dorp de Heemkundekring bezong.

Burgemeester Mark Slinkman overhandigde hem hierna een bordje met de tekst (Pater Willem Spann oprichter van de Heemkundekring De Duffelt geschonken op 31 maart 2023 bij het 50-jarig bestaan). Het bankje bij het Zalmkerkje zal naar Pater Spann vernoemd worden, door het monteren van dit bordje. 

Bas van der Hoeven hield een Duffeltkenniskwis die door Johan Oosterman werd gewonnen. Er was ook een fotowedstrijd aan dit jubileum verbonden deze werd gewonnen door Pater Willem Spann 1e prijs, voor een foto uit 1972 van het Zalmkerkje waar een tentoonstelling werd gehouden. Theo Marcelis had 2e prijs en Jack Reuvers de 3e prijs. Rob Croes en Heinz Maahs waren de juryleden van de fotowedstrijd. Meer op www.inhetlaag.nl.