Meedenken en -praten over de (her)inrichting De Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - De Groesbeek is de beek die door het centrum van Groesbeek stroomt. Vanaf het marktplein stroomt De Groesbeek richting park Het Groeske. Binnenkort komt de beek droog te staan. Wilt u met de gemeente meedenken over een andere inrichting van de beek? Kom dan naar de inloopavond op woensdag 12 april van 19.00 tot 22.00 uur. De avond is in het gemeentehuis in Groesbeek. Aanmelden is niet nodig.


Waarom komt de beek droog te staan? De bron van deze beek geeft helaas al een tijdje geen water meer. Er is dus geen natuurlijke aanvoer van water. De gemeente houdt de beek nu kunstmatig in stand. Dat doen we door grondwater op te pompen. Het oppompen van grondwater is niet duurzaam. Daarom gaan we hier mee stoppen. De beek komt hierdoor droog te staan.

Nieuwe inrichting van de Groesbeek

“Omdat de Groesbeek droog komt te staan zijn we op zoek naar een andere inrichting van de beek. Dit willen we graag samen met u doen. Heeft u goede ideeën voor de drooggevallen beek? Laat het ons weten. Kom naar de inloopavond. Samen zorgen we ervoor dat de drooggevallen beek weer een mooie natuurlijke plek in het centrum van Groesbeek wordt!”

Waarom geeft de bron geen water?

Een belangrijke oorzaak voor de verdroging lijkt het langere groeiseizoen te zijn. Door warme zomers gebruiken bomen en planten meer en langer water. De bron van de Groesbeek is daardoor opgedroogd. We verwachten niet dat de bron in de toekomst weer water gaat geven. Meer informatie op www.samenbergendal.nl (externe link).