In de rij voor scheidende huisarts Peter Fussenich.
In de rij voor scheidende huisarts Peter Fussenich. Foto: Peter Hendriks

In de rij voor scheidende huisarts

Algemeen

GROESBEEK – Enkele honderden patiënten van de Groesbeekse huisarts Peter Füssenich hebben donderdagmiddag 30 maart in de rij moeten staan om van Peter en zijn vrouw Karin afscheid te nemen.

Peter is liefst 35 jaar huisarts in Groesbeek geweest en vond het nu tijd om het stokje over te dragen aan zijn dochter Lotte en schoonzoon Joost. Zij gaan nu samen met dokter Dral de huisartsenpraktijk ‘Op De Paap’ voortzetten uiteraard samen met de praktijkverpleegkundigen en praktijkassistentes. 

‘Het was hartverwarmend dat zovelen naar mijn afscheidsreceptie zijn gekomen, dat had ik in de verste verte niet verwacht’, aldus Peter Füssenich. ‘De hartelijke woorden en wensen de vele kaarten, flessen wijn en boekenbonnen hebben mij versteld doen staan.’ 

Peter had aangegeven dat als mensen of patiënten iets willen geven, dat gelieve te doneren aan de Voedselbank Groesbeek, waarvoor een collectebus in de receptiezaal van Golfbaan Het Rijk van Nijmegen stond. Daar bleek na de receptie ruim duizend euro in te zitten en nog eens ruim 3,5 duizend euro die per bank was overgemaakt. ‘Het is gewoon onvoorstelbaar, gezien mijn cadeaus en de 5.000 euro voor de voedselbank, daar zou ik bijna verlegen van worden’, aldus Peter Füssenich. 

Vrijdag werd het afscheidsfeestje nog eens dunnetjes overgedaan, maar dit maal voor collega-huisartsen in Groesbeek, oud-collega’s, mensen uit de zorg, thuiszorg, apotheek en fysiotherapeuten en niet te vergeten specialisten waar ik veel mee te maken heb gehad. Dat gebeuren vond eveneens in Golfbaan Het Rijk van Nijmegen aan de Postweg in Groesbeek plaats.