Afbeelding
Foto:

Starterstraject zen meditatie

BERG EN DAL – Op zaterdag 15 april van 9.45-11.30 uur begint een nieuw starters-traject zen meditatie. Kortgeleden opende op Orientalis het nieuwe centrum 'De Zendo' haar deuren. Een plek waar je tot rust komt en reflecteert.

Hierbinnen is ook Zen Centrum Nijmegen gehuisvest. Mede door de prachtige ligging in een bosrijke omgeving met rijke historie weten velen het centrum al te vinden. Wekelijks zijn er doorgaande groepen die op een warme, ongedwongen en motiverende manier zen meditatie beoefenen. Voor nieuwkomers zijn er speciale starterstrajecten van vijf bijeenkomsten.

Het starters-traject is gericht op samen leren mediteren en een soepele instroom in onze doorgaande groepen. Gedurende de bijeenkomsten raak je vertrouwd met alle facetten van de zitmeditatie (zazen), de gebruiken in de meditatieruimte (zendo), en de eerste praktische beginselen van de zenfilosofie.
Na het traject kun je direct deelnemen in de doorgaande groepen. We gaan uit van zen uit het hart; een grond van liefde waarin alles goed is zoals is. Het maakt niet uit of je veel, weinig of nog geen meditatie-ervaring hebt. Als je wilt ervaren of zen-meditatie je goed doet en bij je past, dan ben je van harte welkom. De bijeenkomsten worden begeleid door Wieneke Bakker.
Voor meer informatie en aanmelding: www.zennijmegen.nl of 06-50645668