Protestantse gem. Groesbeek

GROESBEEK - Iedereen is van harte welkom in de komende vieringen:

Tot en met 1e paasdag wordt er tijdens de viering gecollecteerd wordt voor projecten van Kerk in Actie in Moldavië, een van de meest kwetsbare landen van het oorlogsgebied in en rond Oekraïne. Digitaal doneren kan via NL 08 INGB 0000961922 t.n.v. Diaconie Prot. Gem. Groesbeek O.v.v. Moldavië

Donderdag 6 april, Witte Donderdag, viering H. Avondmaal. Aanvang: 19.30 uur.
In deze dienst gedenken we op symbolische wijze dat Jezus voor de laatste keer het Joodse Pascha vierde met zijn leerlingen en hun voeten waste.

Vrijdag 7 april, Goede Vrijdag. Aanvang: 19.30 uur.
Op Goede Vrijdag gedenken we in een kale, schemerende kerk het lijden en sterven van Jezus aan het kruis. Het lijdensverhaal wordt gelezen en lijdensliederen gezongen. Hierin zoeken we de verbinding met allen die lijden, o.a. met mensen die lijden onder het oorlogsgeweld in Oekaïne.

Zaterdag 8 april, Paasnachtviering, viering H. Avondmaal. Aanvang: 22.00 uur.
Vanuit een donkere kerk wordt de nieuwe Paaskaars binnen gebracht. Aan deze kaars worden alle kaarsen van de mensen in de kerk aangestoken en vieren we op symbolische manier dat het Licht van Christus schijnt in onze duisternis.

Zondag 9 april, Paasmorgen. Aanvang: 10.00 uur. Voorganger: da. Janneke Ruijs.
In deze feestelijke dienst wordt het Paasevangelie volgens Joannes gelezen. Hierin horen we hoe Maria van Magdala het goede nieuws van Jezus' opstanding als eerste verkondigt.

Zondag 16 april. Aanvang: 10.00 uur. Voorganger: ds. Peter van der Vange uit Nijmegen
De diaconiecollecte is dan voor Stichting GAST in Nijmegen, die opvang biedt aan vluchtelingen in Nijmegen die aan het eind van hun procedure nergens meer heen kunnen. Digitaal doneren kan via NL 08 INGB 0000961922 t.n.v. Diaconie Prot. Gem. Groesbeek O.v.v. GAST

Na de dienst is er koffie- en theedrinken in de Serre. De vieringen zijn ook online mee te vieren en later terug te kijken: Ga naar kerkdienstgemist.nl en vul bij Vind uw kerk "Groesbeek" in en kies daarna PKN-Groesbeek.