Ontdek welke verhalen er allemaal in de bodem te vinden zijn!
Ontdek welke verhalen er allemaal in de bodem te vinden zijn!

Kindercolleges over archeologie

Algemeen

MILLINGEN - Een bijzondere schat in de grond vinden, wie wil dat nu niet? Op woensdag 19 april komt kunsthistoricus Nathalie Mantel in Bibliotheek Millingen aan de Rijn vertellen over bijzondere bodemvondsten. Op woensdag 24 mei vindt hetzelfde kindercollege plaats in Bibliotheek Beek-Ubbergen. 

In de bieb kun je veel dingen leren en nieuwe talenten bij jezelf ontdekken. Wist je er dat er in de bodem waarover je loopt allemaal bijzondere verhalen verstopt zitten? Kunsthistoricus Nathalie neemt allerlei spullen mee die in de grond zijn gevonden en vertelt hier bijzondere verhalen over. Je mag ook zelf op onderzoek uit om te ontdekken hoe oud iets is of waar het vandaan komt. 

Het kindercollege in Bibliotheek Millingen aan de Rijn duurt van 15.15 uur tot 16.30 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De toegang is gratis. Aanmelden via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda. Op woensdag 24 mei vindt hetzelfde kindercollege nog een keer plaats van 14.30 tot 16.00 uur in Bibliotheek Beek-Ubbergen.