Tessa (l) en Iris (r) speelden een goede partij tegen elkaar. De speelster met de zwarte stukken won de partij.
Tessa (l) en Iris (r) speelden een goede partij tegen elkaar. De speelster met de zwarte stukken won de partij. Foto: Huub Blom

Dames op en achter het schaakbord

Algemeen

MOOK - Het schaken in Mook kent dit jaar niet alleen successen in de competitie. Ook gaat het met de club goed. Het ledenaantal stijgt gestaag en sinds kort speelt er een tweede vrouw op de schaakclub. En ze staan beiden hun mannetje! 

Onlangs speelden ze onderling tegen elkaar. Tessa won dit duel, maar de week daarop won Iris haar eerste partij op de schaakclub. Tegen Lorijn Ramboer werd een stuk veroverd en later in de partij volgde het mat.
Er zijn nog drie ronden te spelen om te bepalen wie de clubkampioen gaat worden. Maarten Kwaaitaal heeft de beste papieren, maar Wim Gielen en Jorg Benningshof volgen op een half punt achterstand. Ook Piet de Leeuw heeft nog een kans op het kampioenschap.

In de landelijke competitie verloor het KNSB team geflatteerd tegen Nijverdal met 5½-2½. Het team is nu uitgespeeld en het is afhankelijk van de laatste ronde waarin de concurrenten uit Nijmegen en Apeldoorn nog in actie komen. Wanneer één van beide verenigingen verliest, dan handhaven de schakers uit Mook en Groesbeek zich in de vierde klasse.

Geïnteresseerden die kennis willen maken met de schaakclub zijn op de donderdagavond in het Môks Café welkom.