Afbeelding
Foto: Toneelvereniging Molenhoek

Toneelvereniging Molenhoek reist af naar Hotel California

Algemeen

MOLENHOEK - ‘On a dark desert highway’ staat een klein hotel, op het oog ‘such a lovely place’. Twee vrouwen en een man, die alle drie apart reizen op Route 66, moeten door een heftige storm noodgedwongen in het hotel stoppen voor de nacht. Maar wat is dit voor hotel? Waar staat het nou eigenlijk precies? En staat het er wel het hele jaar? Toneelvereniging Molenhoek brengt het toneelstuk Roadtrip, geïnspireerd op het lied Hotel California van de Eagles.

Regisseur van het stuk is Karine Craje die sinds kort in Molenhoek is komen wonen. “We zijn heel blij met haar komst”, vertelt voorzitter Richard van Laanen. “Ze brengt nieuwe energie en ideeën binnen, dat heb je soms nodig als clubje.” Karine Craje heeft haar sporen verdiend in de toneelwereld van Nijmegen. Zo was zij lange tijd regisseur van Elckerlyc en richtte zij in 2010 Stichting Kolderkat Theater op. Een toneelgroep van volwassen en jonge spelers die diverse toneelvoorstellingen voor kinderen op de planken heeft gebracht. In Molenhoek zal Karine zich weer helemaal op het toneel voor een volwassen publiek richten.

“Onze uitdaging was om een toneelstuk te vinden dat luchtig en vrolijk is zoals het Molenhoeks publiek van ons gewend is. Tegelijkertijd wilden we samen met Karine deze keer ook iets neerzetten wat vernieuwend is voor de toneelclub om ook nieuw publiek naar De Wieken te trekken. We weten natuurlijk niet of dat gaat lukken maar het stuk is geschikt voor iedereen die houdt van vrolijkheid, muziek en duivelse dilemma’s”, lacht Richard. 

Roadtrip, geschreven door Patrick Wolthuis, is inderdaad een stuk met veel muziek. “De muziek is soms duister, soms verheffend, en speelt eigenlijk een belangrijk personage in dit stuk. Het is muziek die soms door de ziel trekt en die gecomponeerd wordt op maat van de gasten. Muziek die de gasten meevoert in de mysterieuze sfeer van het hotel. De tekst van het lied is de rode lijn van het verhaal.” vertelt Karine enthousiast. 

“Denk nou niet dat het muziektheater is want het is bovenal een toneelstuk met veel onverwachte en grappige situaties van drie mensen die in een onheilspellend hotel terechtkomen waar ze oog in oog komen te staan met hun eigen keuzes in het leven. En die vooral niet weten wat hun lot zal zijn.” Want zoals de tekst van het lied van The Eagles al zegt: “You can check out any time you like, but you can never leave.”

Roadtrip wordt opgevoerd op 22 en 23 april in Gemeenschapshuis De Wieken in Molenhoek. Aanvang is 20.00 uur. Kosten 7,50 euro. Reserveren kan via: toneelverenigingmolenhoek@gmail.com of 0620690624 (na 18.00 uur).