Burgemeester Slinkman bij diamanten paar Co en Tonny van Haren-Voss.
Burgemeester Slinkman bij diamanten paar Co en Tonny van Haren-Voss. Foto: Joop Verstraaten

Co en Tonny van Haren-Voss: vieren diamanten huwelijk

Algemeen

GROESBEEK – Co (87) en Tonny (87) vieren op woensdag 5 april hun diamanten huwelijksfeest (60 jaar) maar in feite zijn ze al 66 jaar bij elkaar. Het begon tijdens de Gennepse kermis in een danstent in 1957, dat weet Co zich nog als de dag van vandaag te herinneren.

Co was met een stel vrienden naar Gennep gegaan en stond achter in de tent. Toen de eerste dans werd aangekondigd zei Co tegen zijn vrienden ‘Da’s de mien‘ en wees daarbij naar Tonny. En dat is vanaf die dag zo gebleven. Co heeft Tonny met de fiets begeleid naar Middelaar, waar Tonny woonde. Co moest nog een eindje verder fietsen, want hij woonde in Malden.
Het stel heeft liefst zes jaar verkering gehad en zijn in 1963 voor de wet getrouwd. Zijn vrienden zeiden tegen Co: ‘Je hebt nu wel een nieuwe fiets maar je mag er nog niet op rijden’, lacht Co. In 1966 zijn ze voor de kerk getrouwd en zijn gaan wonen in Molenhoek aan de Johan van Kleefstraat.

Co werkte bij Polkamp in Malden –tegenover zijn ouderlijke woning – waar hij het chemisch reinigen van kleding voor zijn rekening nam en was tevens stoker. Dat heeft hij tot zijn pensioen gedaan, ruim 40 jaar. Voor dat lange dienstverband heeft hij een gouden horloge gekregen, waar hij nog steeds trots op is. 

Tonny heeft op diverse adressen in de huishouding gewerkt, waaronder bij huisarts Van de Voort alsmede bij knipperij Gommers in Gennep. Het stel heeft één dochter gekregen (Gemma) en twee kleinkinderen, beiden jongens waar ze bijzonder trots op zijn. 

Hun dochter is getrouwd met Hugo van de Ven en woont in Groesbeek, daarom zijn Co en Tonny naar Groesbeek verhuisd naar een riant appartement aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek. De hobby’s van Co was vooral de paardensport en het bijhouden van de moestuin bij Co’s ouders in Malden, terwijl Tonny haar hobby dansen was. Ook gingen ze samen regelmatig op vakantie naar hun favoriete landen Italië, Oostenrijk en Duitsland.
Op woensdag 5 april – de dag van hun 60-jarig huwelijk – is burgemeester Slinkman het diamanten paar komen feliciteren.