Hardlopen in Overasselt op Koningsdag

Algemeen

OVERASSELT - Hardlopen is ‘hot’. In ons dorp kom je ze regelmatig tegen, de hardlopers, man of vrouw, alleen of met z’n tweeën en een enkele keer een heel groepje.

Liepen wij vroeger gewoon in een korte broek en een T-shirt, de huidige hardlopers komen doorgaans strak en kleurrijk voor de dag; met glimmende stretch-leggings, strak om de benen, kleurrijke trainingsjasjes met, als het even kan, reflecterende oranje of groene strepen erop. Ik mag er graag naar kijken.

Onze koning kijkt ook graag naar sporters; wie zag hem niet als emotioneel Oranje-supporter bij een schaats- of olympische wedstrijd. Misschien mede daarom is de Oranjeloop op Koningsdag op z’n plaats. Op ons Dorpsplein zwaaien we ze uit voor 4 of 8 km. Om de lopers na 20 of 40 minuten weer binnen te halen.

Alleen is het aantal deelnemers wat bescheiden terwijl er in Overasselt zo veel hardgelopen wordt en juist een flink deelnemersveld het zoveel  vrolijker en plezieriger maakt.Daarom, mede in naam van de Koning en met steun van ons eigen Oranje-commité: “Lopers van Overasselt en omstreken; voel u meer dan welkom bij de Oranjeloop op 27 april en weet dat u hem, de koning en uw dorpsgenoten hiermee een groot plezier doet!

De Oranjeloop begint om 11.00 uur vanaf het Dorpsplein aan de Beatrixstraat.