Joost en Wim Gerrits op een nieuwbouwproject in Didam (2021) (foto: Jimmy Israel)
Joost en Wim Gerrits op een nieuwbouwproject in Didam (2021) (foto: Jimmy Israel) Foto: Jimmy Israel

Dubbel jubileumfeest
familie Gerrits bij Van de Klok

OVERASSELT - 11 april 2023 is een unieke dag voor de familie Gerrits uit Overasselt en familiebedrijf Van de Klok uit Nijmegen. Het komt regelmatig voor dat een medewerker een jubileum viert; 12½ jaar in dienst, 25 jaar, en zelfs 40 jaar zijn mijlpalen die met regelmaat voorbij komen. Zo af en toe vieren twee collega’s hun jubileum op dezelfde dag. Maar dat het vader en zoon zijn die op dezelfde dag een loopbaanfeestje vieren, dát maak je niet vaak mee!

Vader Wim en zoon Joost Gerrits, beide uit Overasselt, hebben echt een unicum. Op de dag dat Wim zijn 40-jarig jubileum viert, viert Joost zijn 12½ jarige mijlpaal bij Van de Klok. En of het nog niet genoeg is met de mijlpalen bij de familie Gerrits, breekt voor Wim binnenkort ook nog eens de dag aan dat hij met pensioen gaat.

Schoolbanken

Op 11 april 1983 begint Wim als timmerman bij bouw- en aannemingsbedrijf De Graaff in Nijmegen, dat 7 jaar later overgenomen wordt door ‘de Klok’ uit Druten. Hij groeit door naar hoofduitvoerder, gaat weer even de schoolbanken in om projectmanager te worden, en maakt na verloop van tijd de switch naar realisatiemanager.

Timmermansfamilie Gerrits

In hetzelfde jaar dat de Klok-familie uitgebreid wordt met De Graaff, breidt Wim zijn eigen familie ook uit: hij wordt trotse vader van zoon Joost. Het timmermansvak is Joost met de paplepel ingegoten. Hij was als kind altijd buiten te vinden en in de buurt van zijn vader om mee te kijken bij het klussen.

Als Wim 27½ jaar in dienst is, wordt het tijd voor zoon Joost om ook bij Van de Klok in dienst te komen. Zo begint hij op 11 oktober 2010 als leerling timmerman. Joost volgt min of meer hetzelfde carrièrepad als zijn vader en groeit via een rol als assistent, door naar de functie van realisatiemanager. Die functie bekleedt hij nu ook nog.

Het timmermansvak verleren ze natuurlijk nooit. In een interview vertelt Wim: “We klussen vaak samen. Zo heb ik Joost geholpen met de uitbouw van zijn woning. Hij is echt een ‘doe-jongen’: in zijn schoolperiode was hij ’s avonds vaak bezig met houtverbindingen maken voor zijn opleiding.” Joost vult aan: “Mijn pa is een steengoede timmerman en ik denk dat ik het meeste van hem heb geleerd. Als we samen aan het klussen zijn, hoeven we weinig tegen elkaar te zeggen. Voor je het weet is de klus geklaard.”

Markante metamorfose

Voor Wim komt met zijn 40-jarig dienstverband, tevens het moment om met pensioen te gaan heel dichtbij. Het laatste project waar Wim als realisatiemanager verantwoordelijk voor is, is de transformatie van de iconische Nijmeegse fabriekshal de Vasim. Van een vervallen industriepand op het Nyma terrein, is een bruisende, creatieve hotspot gemaakt voor nieuwe en ook meer gevestigde bedrijfjes. 

Uiteraard wordt het dubbeljubileum gevierd op de bouwplaatsen van beide heren Gerrits. 26 april is Wim zijn laatste werkdag bij Van de Klok en gaat hij met pensioen.