Afbeelding
Foto:

Inloopbijeenkomst over plan
voor herinrichting Ooijse Graaf

ERLECOM - Op donderdag 20 april houden ARK Rewilding en gebiedsontwikkelaar K3 een nieuwe inloopbijeenkomst over het plan voor de herinrichting van de Ooijse Graaf. ARK en K3 hebben de wens om het gebied te herinrichten om verdroging van het gebied tegen te gaan en de Ooijse Graaf ook beter beleefbaar te maken. De inloopbijeenkomst is op boerderij Eindschenhof aan de Erlecomseweg 80 in Erlecom.

Al enkele jaren zijn ARK en K3 bezig om een plan te maken voor de uitbreiding van het bestaande natuurgebied de Ooijse Graaf. Na een uitgebreid en zorgvuldig onderzoeks- en planvormingstraject zijn ARK en K3 nu bij het vergunningentraject aangekomen.

Bestemmingsplan ter inzage

Ook ligt de komende weken het gewijzigde bestemmingsplan ter inzage bij de gemeente Berg en Dal. Voor het maken van het plan moet het bestemmingsplan aangepast worden. Inmiddels heeft de gemeente Berg en Dal het bestemmingsplan gereed en is deze door het college van burgemeester en wethouders aangenomen. Het bestemmingsplan ligt vanaf 4 april gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Vervolgens besluit de gemeenteraad over het bestemmingsplan.

Inloopbijeenkomst op 20 april

Tijdens de inloopbijeenkomst op donderdag 20 april kunt u het bestemmingsplan inzien, vragen stellen en informeren ARK en K3 u graag over het proces zoals dat er vanaf nu uit gaat zien. Vanaf 17.00 uur zijn er ook medewerkers van de gemeente aanwezig. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

Plan voor de Ooijse Graaf 

De Ooijse Graaf is een gebied dat steeds droger wordt. Daarvan hebben planten en dieren steeds meer last. De wens van ARK en K3 is om een groot oppervlak aan moerasnatuur te ontwikkelen, meer water vast te houden en de Ooijse Graaf bovendien beter beleefbaar te maken door het realiseren van wandelroutes. Het uiteindelijke doel is om een gebied te realiseren waarin natuur, wandelen, klimaatadaptatie en landbouw hand in hand gaan. De tijdelijke winning van zand is de drager van deze ontwikkeling van de Ooijse Graaf.
Op www.k3.nl/ooijsegraaf is meer informatie te vinden over het plan voor de Ooijse Graaf. Ook is daar het bestemmingsplan te vinden dat de komende weken ter inzage ligt.

Contact

Mocht men op voorhand vragen hebben, dan kan men contact opnemen met Koen Akkerman van K3 via k.akkerman@k3.nl of 024 348 88 00 of met Gijs Kurstjens van ARK Rewilding via gijs.kurstjens@ark.eu of 06 38 30 41 48.