Leny Stappers-Beuming.
Leny Stappers-Beuming.

Cultureel Café
in ons Môk's Café

MOOK - De cultureel café-avonden in 't Môk's Café hebben inmiddels een eigen plekje veroverd in Mook en omgeving. Steeds meer mensen die graag genieten van kunst en cultuur in een gezellige, ontspannen ambiance vinden hun weg naar de culturele avonden in 't Môk's Café. Op 26 april wordt er weer een bijzonder programma aangeboden.

Leny Stappers-Beuming is een oud-dorpsgenote waar we trots op mogen zijn. van beroep is zij een uitvoerend mezzosopraan en zangpedagoog. Leny heeft een autobiografisch boek geschreven waarin ze op een unieke wijze haar levensverhaal vertelt. Het boek heeft een heel originele opzet. Het is geschreven in de vorm van een opera met een ouverture, een aantal aktes en een finale. Zoals de muziek een grote rol speelt in het leven van klassiek geschoolde zangeres Leny, zo speelt de muziek eveneens een bijzondere rol in haar boek.  Op meeslepende wijze neemt Leny de lezers mee in haar soms dramatisch verlopen leven. De daarbij behorende muziek is direct te beluisteren via de bij de tekst geplaatste QR codes. 

De opzet van haar presentatie zal overeenkomen met de opzet van haar boek. Haar verhaal zal geïllustreerd worden door de bijpassende muziek, uitgevoerd door Leny, haar leerlingen Loes van Ekeren ne Jeanette Niekus (sopranen ) en Arend van de Bos en Hans Veldkamp (baritons ), begeleid door pianist Teun Kalter.  Aangezien Leny Stappers optreedt in haar hoedanigheid als auteur en als zangeres zal zij twee items invullen.

Ieder programma onderdeel zal ca twintig minuten duren afgewisseld door pauzes. Tijdens deze pauzes tekent het sfeerkwart Chase4 voor de muzikale omlijsting.

Het Cultureel Café vindt plaats op woensdag 26 april in 't Môk's Café, Groesbeekseweg 3 in Mook. Het programma begint om 20.30 uur. Inloop vanaf 20.00 uur.De toegang is gratis.