Uitblinker Herman Straten in actie tegen RKC. (foto: H. Smits)
Uitblinker Herman Straten in actie tegen RKC. (foto: H. Smits) Foto: H. Smits

Geslaagde eerste Frans Thijssen Trophy

Algemeen

MALDEN - Op vrijdag 14 april vond op sportpark De Broeklanden in Malden de eerste Frans Thijssen Trophy plaats. Een wandelvoetbaltoernooi voor 60+ en 70+.

SV Juliana’31 kan terugkijken op een geslaagd toernooi. Vijftien deelnemende teams uit drie landen speelden onder goed toezicht van de spelbegeleiders de 37 wedstrijden sportief.
Bij het 60+ toernooi was er goed voetbal van Tus Holsterhausen uit Essen, maar deze slaagde er in de poule niet in te winnen van het uitgekiend spelende Orion.

In de andere poule was het ook spannend, maar Juliana’31 bleef de Urkönige uit Steinhagen nipt voor. Met als gevolg een finale tussen de rivaliserende teams van Juliana’31 en Orion. Onder grote publieke belangstelling vond deze strijd plaats. Halverwege het duel leek Orion de winst naar zich toe te trekken, maar het fraaie schot ketste af op de lat. Even later besliste Jules Abbenhuis de derby in het voordeel van de gastheren.

Bij de 70-plussers was het team van RKC in de poule het beste. De 70-plussers van Juliana’31 begonnen wat stroef, maar dankzij doelpunten van de sterk spelende Herman Straten werd toch nog de finale gehaald. In die finale begon RKC sterk en kwam ook verdiend op voorsprong, maar Juliana’31 vocht zich terug in de wedstrijd en scoorde net voor tijd de gelijkmaker. Tijdens de penaltyreeks waren de gastheren net iets koelbloediger. 

Tijdens de prijsuitreiking werden de talrijke vrijwilligers bedankt. De familie Van Oppen reikte de John van Oppen Bokaal voor het sportiefste team van de dag uit aan de wandelvoetballers van SV Melderslo. Daarna reikte Frans Thijssen de bekers uit aan de winnaars: Juliana’31 60+ en 70+.