Bestuur bij de onthulde plaquette. (foto: Peter Hendriks)
Bestuur bij de onthulde plaquette. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Expositie én film over Thornsche Molen

Algemeen

LEUTH – Vrijdagmiddag 14 april om 15.00 uur vond de opening plaats van de bijzondere foto expositie en film betreffende de herbouw en geschiedenis van de Thornsche Molen. 

Het geheel is te bezichtigen en te zien in het infocentrum in het restaurant van de Thornsche Molen. De aanwezigen werden welkom geheten door Rieks Vierboom samen met Zeger Stappershoef. Wim Janssen, het enige bestuurslid die vanaf het begin bestuurslid is geweest, haalde de nodige herinneringen alsmede leuke anekdotes op. 

De heer Coppes en zijn zoon -de bouwers van de molen- waren ook bij de opening van de expositie aanwezig. Vervolgens werd de plaquette onthuld door het huidige bestuur, waarbij stil werd gestaan bij de oud-bestuursleden Albert de Witt en Wim Arnts, die inmiddels ontvallen zijn. 

Na de pauze werd de indrukwekkende videofilm vertoond gemaakt door Peter Hendriks van Loraz Video productie uit Millingen, ingesproken door Jan van Eck (een van de initiatiefnemers van de herbouw van de Thornsche Molen). Deze bijzondere expositie met film is voor iedereen toegankelijk in het infocentrum in het restaurant.