Groesbeeks Glorie E1 kampioen.
Groesbeeks Glorie E1 kampioen. Foto: HV Groesbeeks Glorie

Groesbeeks Glorie E1 kampioen

GROESBEEK - Zaterdag 15 april vertrokken de speelsters van Groesbeeks Glorie E1 en coaches Chris Peters en Milou Giesbers naar Helmond om de kampioenswedstrijd te spelen tegen de E2 van Swift.

Er was veel support vanuit Groesbeek meegegaan om de E1 aan te moedigen. Om het kampioenschap binnen te halen moest er gewonnen worden, omdat de thuiswedstrijd tegen Swift eerder werd verloren. Groesbeeks Glorie en Swift waren aan elkaar gewaagd en de wedstrijd ging gelijk op: ruststand 9-9.

Ook na rust bleef het spannend en met nog tien minuten op de klok stond er een stand van 14-14 op het scorebord. De meiden van Groesbeeks Glorie gaven niet op en wisten in de slotfase een klein voorsprong te pakken. Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen: eindstand 15-17 in het voordeel van Groesbeeks Glorie.
Terug in Groesbeek stond de platte wagen klaar en gingen de meiden samen met hun coaches en trainers een welverdiende kampioensronde maken.