Burgemeester Slinkman bij het Diamantenpaar Geert Roeberding en Toos Arians.
Burgemeester Slinkman bij het Diamantenpaar Geert Roeberding en Toos Arians. Foto: Peter Hendriks

Geert Roeberding ging voor goud én kreeg goud van Toos Arians nu 65 jaar geleden

Algemeen

GROESBEEK – Het is nu 65 jaar geleden dat Geert (83) uit Millingen met een stel vrienden naar de Berg en Dalse kermis ging. Het was wel even zoeken volgens Geert maar uiteindelijk bleek de tent achter café Wouters te staan. In de tent zag Geert gelijk de hoofdprijs staan: Toos (Arians) die in Berg en Dal woonde. 

Het stel heeft vijf jaar verkering gehad en zijn in 1963 voor de wet getrouwd en in 1965 voor de kerk in de oude houten kerk van Berg en Dal. Geert zat in dienst en was onderofficier speciale diensten waar hij zeven jaar is geweest; menig militair heeft ehbo-les van Geert ontvangen. Daarna trad hij in dienst bij Rijks Waterstaat als hoofd technische dienst tot aan zijn pensioen. 

Geert had naast zijn grote moestuin een kleine houtenspeelgoedfabriekje. Alle kinderen van de familie hebben wel een speelgoed van Ome Geert in huis. Daarnaast was Geert vijftien jaar lang vrijwilliger bij de zorgboerderij op De Klös in Groesbeek. Ook is hij voorzitter van de bond KBO geweest. 

Toos -de oudste van het gezin Arians- was al vanaf haar twaalfde jaar thuis van school, omdat zij voor haar zieke moeder moest zorgen, alsmede voor haar zeven broers en één zusje. Tussen de drukke tijden door ging Toos wandelen, fietsen, badmintonnen en als het kon gymmen. 

De laatste maanden hebben Geert en Toos pech, want Geert is al vier maanden bedlegerig wat alle zorg voor Toos opeist. “Nu word ik door mijn broers ondersteund als dank wat ik vroeger allemaal voor hen heb gedaan en dat waardeer ik ten zeerste”, aldus Toos. 

Geert en Toos hebben drie kinderen gekregen: twee zoons en een dochter en twee kleinkinderen waar beiden erg trots op zijn. Die zijn nu al 24 en 26 jaar. Maandag 17 april kwam burgemeester Slinkman het diamanten paar feliciteren in hun riante appartement aan de Kloostertuin in Groesbeek. Daarna werd het een feestje met familie.