De Mookerheide, een prachtig gebied. (foto: Theo van Brunschot)
De Mookerheide, een prachtig gebied. (foto: Theo van Brunschot) Foto: Theo van Brunschot

'Wandelen met Verhalen' is terug!

PLASMOLEN - Vanaf zondag 30 april gaat de maandelijkse wandeling  'Wandelen met Verhalen' weer van start in de omgeving van Plasmolen. 

Van 11.00 tot ongeveer 13.30 uru wandel je met gids, van april tot november, iedere laatste zondag van de maand, door het heuvelachtige stuwwalgebied van de Jansberg, de Mookerheide of het Maasheggenlandschap van de Maasvallei. 

Onderweg in deze prachtige, on-Nederlandse  omgeving worden verhalen verteld over de ontstaansgeschiedenis van dit landschap en de indrukwekkende historie en de rijke cultuur van ons gebied. Je wist natuurlijk dat hier de Romeinen hebben rondgelopen. Maar ook Spanje, de Fransen en niet zo lang geleden Duitsland hebben dit gebied in handen gehad. Zelfs BelgiĆ« is hier de baas geweest. 

Zij allen hebben het rijke verleden van onze regio mede bepaald en hebben indrukwekkende verhalen en legendes achtergelaten. Allemaal met een amusante anekdote of een interessante achtergrond. Ja, onze streek is rijk aan verhalen, allemaal waard om verteld en gehoord te worden! Op 30 april brengen we een bezoek aan de prachtige Mookerheide. 

Wil je hier meer van weten, wandel dan mee. De wandeling van zondag 30 april is ongeveer 7,5 kilometer lang en start bij de oude VVV aan de Witteweg nummer 10 in Plasmolen De kosten zijn 4 euro per persoon. De wandeling gaat naar de Mookerheide, over bospaden en geaccidenteerd terrein, dus goede wandelschoenen zijn aanbevolen. Aanmelden bij Theo van Brunschot, mobiel 06 20177917 of t_vanbrunschot@hotmail.com.