(foto: Pro Persona)
(foto: Pro Persona) Foto: Pro Persona

Cursus ‘Omgaan met borderline voor familieleden’

Algemeen

REGIO - Voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met een Borderline persoonlijkheidsstoornis organiseert Pro Persona Connect vanaf dinsdagavond 5 september de cursus ‘Omgaan met borderline’. Tijdens de cursus wordt uitleg gegeven over het ziektebeeld, maar centraal staat het omgaan met borderline gedrag.

Het hebben van een Borderline persoonlijkheidsstoornis is zwaar voor diegene die het overkomt, maar ook voor familieleden/naasten kan het erg lastig zijn. Het contact met elkaar verloopt soms moeizaam, met daarbij veel teleurstelling en frustratie en wanhoop aan beide kanten. Naasten kunnen hierdoor zelf overbelast raken en gezondheidsklachten ontwikkelen zoals piekeren, stress, vermoeidheid en een gevoel van machteloosheid. 

In de cursus ‘Omgaan met borderline’ leren naasten hoe het gedrag van degene met een Borderline persoonlijkheidsstoornis hen beïnvloedt en hoe ze zich anders kunnen gedragen. Door met anderen te praten en inzicht te krijgen in de situatie kan voorkomen worden dat gevoelens zich opstapelen en tot problemen leiden. Dit helpt om overbelasting te voorkomen, maar helpt ook degene met borderline. 

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur. Er wordt gestart op dinsdag 5 september van 18.00-20.00 uur in Nijmegen. Geïnteresseerde inwoners van de gemeente Nijmegen, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Wijchen of Lingewaard kunnen zich aanmelden via 026-3124483 of preventie@propersona.nl Vooraf zal er een kennismaking zijn met de preventie medewerker. Voor deelname wordt een eigen bijdrage van 30 euro gevraagd.