Nieuws van Regiokoor Tamtam

Algemeen

GROESBEEK - Op vrijdag 7 april werd in een volle Titus Brandsma Gedachteniskerk in Nijmegen tijdens een muzikale viering afscheid genomen van dirigent Eugène Ceulemans, overleden na een ernstige ziekte op 1 april 2023, 64 jaar oud. 

Vele leden van zijn zes koren, waarvan een aantal meer dan 30 jaar muzikaal verbonden was met Eugène, waren hierbij aanwezig om eer te bewijzen aan een bevlogen en getalenteerd dirigent en musicus.
Eugène was dirigent van het Regiokoor Tamtam sinds 6 januari 2020 en ook de oprichter van dit jonge koor. Helaas moest hij vanwege zijn gezondheid in december terugtreden en de leiding over geven aan Vincent Cuppen.

Sinds begin april is er een nieuwe dirigent aangetreden, Miriam Westgeest, dirigent van verschillende (project)koren. Als musicus werkt zij met groepen van heel verschillend niveau. Haar filosofie past goed bij het koor: belangrijk is de wil om samen een muzikale uitdaging aan te gaan. 

Regiokoor Tamtam zal altijd met veel dank terugkijken naar de eerste bijzondere jaren met Eugène Ceulemans en hoopt samen met Miriam Westgeest de positieve en enthousiaste sfeer van het koor voort te zetten en de muzikale eenheid en de sociale cohesie, die Eugéne zo nastreefde, te bewaken. 

“Zin om mee te komen zingen? De repetities zijn ‘s maandags 19.30 - 21.15 uur, in Basisschool Adelbrecht-Windekind, Cranenburgsestraat 112 in Groesbeek. Nieuwe leden zijn van harte welkom, vooral tenoren en bassen!  Kom gerust een keer kijken, enige bekendheid met koormuziek strekt tot aanbeveling. Informatie: Brigitte Hopman, regiokoortamtam@gmail.com.”