Drukte van belang op de Treffersvelden. (foto: Joop Verstraaten)
Drukte van belang op de Treffersvelden. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Massaal Koningsfeesten in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – In totaal 650 jongeren tussen de 8 en 12 jaar afkomstig van alle Groesbeekse basisscholen en een 10 tal verenigingen hebben vrijdagmorgen vervroegde Koningsspelen gespeeld op alle Treffersvelden aan het Nijerf in Groesbeek. 

Om 09.00 uur werden de Koningsspelen geopend door Daphne Laukens waarna er een warming-up volgde, verzorgd door Anytime Fitness. De deelnemer(ster)s konden zich uitkuren op onder andere de stormbaan en met tennis, Acrogym, oud-Hollandse spelen, badminton, handbal en uiteraard voetbal. 

Bij de verenigingsspelen werden de deelnemers begeleid door vrijwilligers van de desbetreffende verenigingen. Katja Bultink had de organisatie op haar genomen, waar ze al maanden mee bezig is. Samen met tientallen vrijwilligers en ouders kon ze de klus klaren om alles in goede banen te leiden.
Zonder incidenten of ongelukken konden de Koningsspelen vrijdagmiddag om 13.15 uur worden afgesloten en togen de kinderen met een zakje chips huiswaarts.
Op de scholen konden de leerlingen van de onderbouw genieten van de springkussens en de diverse spelen. Ook voor hen was het feest.
Donderdag 27 april is het eigenlijk pas Koningsdag maar dan hebben de scholen allemaal al mei vakantie, vandaar deze vroegtijdige Koningsspelen voor de schoolgaande jeugd.