De Thornsche Molen in Persingen
De Thornsche Molen in Persingen Foto: Rene van Driel

Nationale Molendagen bij De Thornsche Molen

Algemeen

PERSINGEN - Dit jaar worden er voor de 50ste keer de Nationale Molendagen gehouden en De Thornsche Molen is weer van de partij en wel op zaterdag 13 en zondag 14 mei van 10.00 tot 17.00 uur. De vrijwillige molenaars zorgen ervoor dat de molen draait. 

Op beide dagen heeft boerderijwinkel & camping De Hazelaarshof uit Kekerdom een kraam, die bij de molen staat. Ook bij de molen staat een kraam van de Stichting Thornsche Molen waar, naast een mogelijkheid voor een donatie, er ook een aantal items te koop zijn. Voor de kinderen hebben wij een kleine verassing, zolang de voorraad strekt. 

Zaterdag is Wilbert Verriet weer aanwezig met zijn schapen die op deze dag geschoren worden. Daarnaast is er in het infocentrum de expositie over de herbouw van de molen en draait er een prachtige video over dit een onderwerp. Op beide dagen wordt het geheel muzikaal omlijst door prachtige muziek van draaiorgel De Korsikaan. Een welbekend draaiorgel in Nijmegen en omstreken. 

Ook buurman beeldend kunstenaar Bart Elfrink houdt open dag, op beide dagen, in zijn galerie. Tijdens deze dagen heeft Bart muzikanten in huis die af en toe wat live muziek ten gehore brengen met eigen composities van Folkert Hofstra. Ook zal Gerlof Hoefsloot filmpjes vertonen bij Bart, die hij van dieren gemaakt heeft in de omgeving van de molen. En natuurlijk is het restaurant ook open voor een hapje en/of een drankje en staat er speciaal een molenpannenkoek voor de kinderen op het menu.