Afbeelding
Foto:

Overasselt Promotions Trofee
voor De Poejersuukerband

OVERASSELT - Elk jaar ontvangt tijdens Koningsdag op het dorpsplein in Overasselt een bijzonder persoon, vereniging, stichting of groep die Overasselt promoten, de Overasselt Promotions Trofee. Dit jaar ontving de Poejersuukerband voor haar geweldige inzet, jubileum en optredens voor velen deze Trofee uit handen van Joerie Minses, onze burgemeester van gemeente Heumen.

Voor het ter perse gaan van dit bericht vond er een groot interview plaats met de leden van deze band, de Poejersuukerband, dat in het diepste geheim plaatsvond omdat de bekendmaking pas op 27 april is.

Wie zijn deze leden nu eigenlijk en wat drijft hen om een dorp als Overasselt te verbinden? 

Wikipedia leert ons dat de Poejersuukerband zijn allereerste optreden gaf op 1 januari 2006, toen al bestaande uit een wisselende samenstelling van circa 10 muzikanten. Muzikanten met maar één doel, feest maken voor alles en iedereen die aanwezig is.

In een, door onze redactie opgezet interview blijkt hoe deze groep vrienden een proces hebben gecreëerd om continu te verbeteren en elkaar naar een hoger niveau te tillen. 

Redactie: “René en Ruth zanger en zangeres van de band, hoe komt het dat jullie management zo lastig te pakken is te krijgen en hoe krijgen jullie het voor elkaar om deze groep zo lang bij elkaar te houden?”

René: “Onze excuses daarvoor, ons management, welke aangestuurd wordt door Frank Toonen is continue op zoek naar de beste show  elementen voor onze shows. Je kunt dan denken aan confetti welke in de lucht verkleurd nadat deze is afgeschoten, wc-papier welke zichzelf na ten zalen gaan zichzelf weer oprolt, zodat deze hergebruikt kan worden en dat soort zaken. Voor dit soort show elementen moet je bij de hof leveranciers in India zijn waar ons management zich momenteel bevindt.”

Ruth: “Hoe je zo’n groep bij elkaar kunt houden? De focus ligt bij ons helemaal op het continue verbeteren en elkaar aanspreken op houding en gedrag, dat is super belangrijk en zo creëer je een transparante, veilige omgeving waar iedereen zich prettig bij voelt”

Redactie: “In de band wordt de basis gelegd door Milan op drums, Freek op toetsen, Maarten op gitaar en Art op basgitaar, het zogenaamde combo. Art, om bij jou te beginnen als youngster binnen de band, wat was jouw motivatie om een aantal maanden geleden de rol van bassist op je te nemen?”

Art: “Je kunt jezelf zijn binnen deze band, basgitaar, contrabas, blokfluit en hobo ik kan bij deze club volledig mijn ei kwijt en zoals je ziet wil ik graag nog eens erbij op de foto, want daar zien jullie de oude bassist nog op staan.”

Milan: “Het is belangrijk dat iedereen luistert naar degene die roept dat ik af moet tikken, een soort dictatuur waarbij je het toch samen doet zeg maar.”

Freek: “2006? Dan ga ik mijn 17e jaar in inmiddels, bizar hoeveel shows we al hebben kunnen geven. Iedere show heeft weer zijn eigen elementen, wat het zo intens en gaaf maakt om mee te maken. Vuurspuwende danseressen, confetti-kanonnen, waterballet, alles is in die afgelopen jaren wel voorbij gekomen.”

Maarten: “Bijna emotioneel word je ervan, een way of life is het, heel bijzonder om daar deel van uit te mogen maken. Zo gaaf om jong en oud te zien genieten.”

Redactie: “Het gezelschap is niet compleet zonder de blazerssectie, Mark, Freddie en Iddo, jullie doen dit al zo lang. Vinden jullie het nog wel leuk?”

Mark: “We helpen elkaar, zit de een er een nootje boven dan gaat de ander een nootje naar beneden. Dan houd je toch de balans in de 3-stemmigheid.”

Freddie:  “Precies wat jij zegt Mark, daarbij is de Poejersuukerband een soort springplank gebleken binnen de blazerssectie, kijk naar Anneke Romeijn, Eric Vloeimans, Hans Dulfer en Dirk Bosman, die zijn toch allemaal vanuit de band het professionele circuit in gegaan en niet onverdienstelijk."

Iddo: “Je hoeft bij ons echt niet bang te zijn om er een keer een toontje naast te zitten, wij corrigeren elkaar. Als je ons als één liedje zou moeten omschrijven dan is dat toch wel 'Multicolor'. Het corrigeren doen we vaak na afloop pas en dat doet dan even pijn, maar je leert er wel van.”

Bij de redactie kwam na afloop van het interview een officiële verklaring binnen namens het management van deze vriendengroep. “Dank! Dank is het woord voor de waardering die wij middels de prestigieuze prijs mogen ontvangen. Alles voor het dorp waarbij er geen onderscheid plaatsvindt in leeftijd, kleur, religie of sekse.
Dank aan iedereen die ons geholpen heeft de afgelopen 17 jaar! Maken wij graag van deze gelegenheid gebruik om het nieuwste project aan te kondigen: Festival @ de Waaij op zaterdag 1 juli, Oude Kleefsebaan 71 in ons durp! Houd brievenbus en de socials in de gaten.”