Kees van Kampen en Marcel Vermeer schudden elkaar de hand. (foto: Oosterpoort)
Kees van Kampen en Marcel Vermeer schudden elkaar de hand. (foto: Oosterpoort) Foto: Oosterpoort

Transformatie van De Linde in Groesbeek van start

GROESBEEK - Op 17 april tekenden directeur-bestuurder Kees van Kampen van woningcorporatie Oosterpoort en projectontwikkelaar Marcel Vermeer van Bijsterbouw uit Nijmegen de aanneemovereenkomst voor de realisatie van vijftien sociale huurwoningen bij De Linde in Groesbeek. De overeenkomst is het startschot voor de transformatie van De Linde in Groesbeek naar onder meer sociale woningbouw. 

Oosterpoort wordt eigenaar van 15 sociale huurwoningen. De woningen worden gasloos gebouwd. Dertien van de vijftien woningen bestaan uit twee woonlagen, speciaal bedoeld voor de jongere huurder. Twee woningen liggen op de begane grond en zijn daarmee bijzonder geschikt voor de oudere woningzoekende. De huurprijzen variëren van 647,19 (12 woningen) tot aan 808,06 euro (3 woningen). 

Duurzaam bouwen 

De woningen worden gerealiseerd in de oude dancing ‘De Linde’, waar vele herinneringen gemaakt zijn. Ze maken onderdeel uit van het totale ‘transformatieproject’ van de Linde, waarbij in een bestaande constructie nieuwe woningen worden gebouwd. Dit is de ultieme vorm van duurzaam omgaan met schaarse bouwstoffen en middelen. Het project bestaat in totaal uit 44 woningen. 

De verwachte bouwtijd bij De Linde is minimaal vijftien maanden. Oosterpoort houdt er rekening mee dat dit kan oplopen naar twintig maanden. De voortgang is afhankelijk van de conditie van de huidige constructie.