(foto: Thomas Nauw)
(foto: Thomas Nauw) Foto: Thomas Nauw

Film Grenzeloos Verraad in Nijmeegs bioscoop met 'n Groesbeeks tintje

GROESBEEK/NIJMEGEN - Grenzeloos Verraad vertelt het verhaal over een Duits/Nederlandse Wehrmacht officier (Opgegroeid in Groesbeek en Kranenburg) en van een Saksische boerenfamilie. 

De film is uitgebracht door Dutch Filmworks. 1 mei is er een Meet & Greet voor en na de voorstelling in de VUE Nijmegen aanvang 19.30 uur. De cast en de makers zullen dan aanwezig zijn ook voor vragen. Het wordt een avond met een Groesbeekd tintje.

De familie Wesseling die gedurende de oorlog verschillende joodse gezinnen onderdak aanbood. In de laatste maanden van de oorlog worden zij gedwongen om onderdak te geven aan een groep Duitse soldaten, geleid door de getraumatiseerde officier Ludwig Mengelberg. Ludwig Mengelberg is opgegroeid in Nederland als kind van een Duitse vader en een Nederlandse moeder. 

Nadat hij bij het oostfront heeft gevochten heeft hij moeite met de verschrikkingen van de oorlog en van zijn eigen daden. De boerenfamilie worstelt met de tegenstrijd tussen Joodse onderduikers en de Duitse soldaten onder hetzelfde dak. Hoe kunnen ze dit verborgen houden voor de Duitsers? Wanneer de Duitse Ludwig de schuilplaats van de onderduikers, en het geheim van de familie ontdekt, lijkt het spel voorbij. Maar dingen krijgen een andere wending dan gedacht. De reviews zijn heel goed van de film. 

De film is mede tot stand gekomen door commitment. De film draait nu in 55 bioscopen en is verkocht aan Duits sprekende landen, Polen, Belgiƫ, Amerika en Zuid Korea.