Rustplaats voor de wandelaars in het Groesbeekse bos. (eigen foto)
Rustplaats voor de wandelaars in het Groesbeekse bos. (eigen foto) Foto: Eigen foto

Groesbeekse
Bosbesjes-wandeltocht

GROESBEEK - Op zaterdag 6 en zondag 7 mei verzorgt wandelsportvereniging De Bosbesjes haar 29ste Bosbesjestocht rondom Groesbeek (Gemeente Berg en Dal). De routes bestaan uit de afstanden 5-10-15-20-25-30-40 km. Alle afstanden mogen om 07:00 uur starten. Het startbureau is in dorpshuis De Sleutel aan de Breedeweg 71. 

Het startbureau sluit beide dagen om 17.00 uur.Het telefoonnummer van het startbureau is 024-3974181 en alleen op de wandeldagen bereikbaar. Voor meer inlichtingen kan men mailen naar info@bosbesjes.nl of bellen naar 024-3972911 (bereikbaar tussen 19:00 en 21:00 uur).

Bosbesjes-wandeltocht

De tocht loopt door verschillende dorpskernen, langs boerenlanderijen en door de prachtige bossen. Er wordt gewandeld op verharde paden/wegen en onverharde paden. De Bosbesjestocht is tevens een perfecte training voor de Nijmeegse vierdaagse. Er zijn verder diverse rustposten, zowel in de bossen als ook café-rustposten. Bij de meeste rustposten zijn toiletten. Ook zijn er verkeersregelaars en EHBO posten. 

De Bosbesjestocht wandelen met betekenis én als steun voor al die mensen met kanker? "Koppel jouw wandeling aan het belangrijke onderzoek naar kanker in het Radboudumc. Iedereen kan meedoen. Het maakt niet uit welke afstand je loopt. Heb je minimaal 25,00 euro sponsorgeld opgehaald, dan ontvang je een uniek 'Wandel-kanker-de-wereld-uit'-shirt en na afloop van jouw Bosbesjestocht een Limited Edition Wandelkruisje. Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met ons via info@radboudoncologiefonds.nl. Wij helpen je graag verder. Voor meer info zie site: www.bosbesjes.nl."

Kosten voor deelname

5 KM = 3,00 euro en de overige afstanden 10 - 40 KM = 4,50 euro. Extra startbewijs voor kinderen tot 12 jaar kost 1,00 euro; extra kosten voor medaille 1,50 euro; extra kosten voor speldje 1,50 euro. Leden van de KWBN krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart 1,00 euro korting.
Voorinschrijving (online) ook mogelijk. Op het startbureau kunt u ook met pin betalen. Er is een prima parkeermogelijkheid nabij het startbureau. Volg hiervoor de borden. Parkeren kost twee euro per auto. Langs de weg parkeren is niet toegestaan. Volg de geldende regels op!