De vrijwilligers van Steen en Natuur bij het Vrijheidsmuseum. (foto: Bert Roodbeen)
De vrijwilligers van Steen en Natuur bij het Vrijheidsmuseum. (foto: Bert Roodbeen) Foto: Bert Roodbeen

Stichting van Steen en Natuur bedankt vrijwilligers

OOIJ – Ieder jaar bedankt het bestuur van Stichting van Steen en Natuur haar vrijwilligers met een uitstapje met een educatief doel, zo ook dit jaar weer. Ditmaal was zaterdag 22 april gekozen om een bezoek te brengen aan het Vrijheidsmuseum in Groesbeek. 

De vrijwilligers waarvan de meesten als gids en/of chauffeur werken op de zonnetrein, onderdeel van de stichting, werden in restaurant van het museum ontvangen met koffie/thee en appelgebak, waarna er in de museum filmzaal een korte film over het laatste oorlogsjaar werd vertoond, gevolgd door een rondleiding met gids in twee groepen. 

Tegen vier uur waren ze weer terug in Ooij voor een borreluurtje bij restaurant Vink met een korte vergadering en terugbik over het afgelopen jaar en vooruitblik op het nieuwe seizoen.
Verheugd was de stichtingsbestuur om te kunnen melden dat zij weer in het bezit van enkele Klei-kipkarren en een tiental meters smalspoorrails waren gekomen en dat er een ook een locomotief aan zit te komen.

De middag werd afgesloten met een diner. Overigens bestaat er nog steeds behoefte aan nieuwe gidsen en/of chauffeurs: daarvoor kan men contact opnemen met stichting, 024-6631311 of Email: info@steenennatuur.nl.