Dag van Europa met uitreiking
Erespeld Grenzland Europäer

NIJMEGEN - Dinsdag 9 mei verzorgt het Overleg sociaaldemocraten grensregio Nijmegen-Kleve voor de 10e keer haar grensoverschrijdende Dag van Europa. Dat gebeurt dit jaar samen met het Vrijheidsmuseum/Infocentrum WO 2 Nijmegen. 

Op deze dag vindt ook de uitreiking plaats van de Erespeld Grenzland Europäer van het jaar 2023 aan mevrouw Eva Weyl. Verschillende sprekers uit Nederland en Duitsland zullen ingaan op de actuele situatie in Europa en de wereld. 

Frans Timmermans, 1e vice-voorzitter van de EU, is met een videoboodschap aanwezig. De nieuwe Internationaal Secretaris van de landelijke PvdA Ties Huis in ’t Veld ontvouwt zijn kijk op Europa. Onder leiding van moderator Andreas Gebbink (journalist Neue Rhein Zeitung) reageren enkele sociaaldemocraten en gasten uit Duitsland en Nederland.

Verder wordt op 9 mei de Erespeld Grenzland Europäer van het jaar 2023 uitgereikt aan mevrouw Eva Weyl. Mevrouw Eva Weyl is overlevende van kamp Westerbork en ontvangt de Erespeld onder andere voor haar jarenlange voorlichtingsactiviteiten op met name middelbare scholen in Nord Rhein Westfalen. De lofrede wordt uitgesproken door journalist en schrijver de heer Ad van Liempt. Naast de sprekers is er muziek en een presentatie van leerlingen van het Freiherr vom Stein Gymnasium uit Kleve. De laatste informatie over het programma staat op www.infocentrumwo2.nl

In verband met de verwachte belangstelling is aanmelding noodzakelijk bij welkom@infocentrumwo2.nl

Deze 10e grensoverschrijdende Dag van Europa wordt dit jaar gehouden op 9 mei van 19.00 tot 21.00 uur in een van de zalen van Cultuurhuis De Lindenberg in Nijmegen. Ontvangst met koffie en thee vanaf 18.00 uur via het Infocentrum WO2 Nijmegen, Ridderstraat 27, Nijmegen.