Dagelijks wordt er troep gestort bij ondergrondse containers aan de Spoorlaan. (foto: Joop Verstraaten)
Dagelijks wordt er troep gestort bij ondergrondse containers aan de Spoorlaan. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Dagelijks troep gestort bij ondergrondse containers

Algemeen

GROESBEEK - Het is onbegrijpelijk. De gemeente Berg en Dal heeft de glas en kleding containers die stonden op de parkeerplaats bij Jan Linders en Aldi weggehaald, omdat er omheen rotzooi werd gedumpt en dat zorgde ervoor dat er ratten op af kwamen. 

De rattenplaag was van dien aard dat de gemeente besloot ondergrondse containers te plaatsen om van de rotzooi en van de ratten af te zijn. Maar het tegendeel is waar, onverlaten laten alle rotzooi, waar ze vanaf moeten, bij de ondergrondse containers achter. Met gevolg dat de ratten weer als voorheen te zien zijn. 

De mensen vragen zich af waarom de gemeente Berg en Dal geen camera’s plaatst rondom de containers om zo de vuilstorters in de kraag te kunnen pakken. Een woordvoerder van de gemeente liet onlangs weten dat het plaatsen van camera’s niet mag vanwege de privacy. De gemeente laat al iedere dag het vuil rondom de containers opruimen, echter elke dag is het weer zover.