Vrijwilligers druk doende om de ingebrachte kleding te sorteren. (foto: Joop Verstraaten)
Vrijwilligers druk doende om de ingebrachte kleding te sorteren. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Duizenden kledingstukken krijgen tweede kans in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – Het is niet te geloven dat in Groesbeek duizenden kledingstukken een tweede kans krijgen in Groesbeek. Sinds kort is de tweedehandskledingbeurs in een nieuw pand aan de Mies 2 in Groesbeek in het voormalige gebouw van duivenvereniging De Reisduif. 

Voor de organisator Wilma Franssen is het nu al de zevende maal dat zij met haar gebruikte kleding moet verkassen. Wilma die in de thuiszorg heeft gewerkt, ontdekte dat veel mensen niet wisten waar zij met hun gedraagde kleding naar toe moesten. 

In het schuurtje bij haar woning aan de Lievensweg begon ze met de inzameling van tweedehandskleding. Binnen de kortste tijd zat haar schuurtje boordevol, waardoor ze moest uitwijken naar een andere locatie. Dat werd buurthuis Op De Heuvel aan de Ericastraat. Vandaar naar de Paulus Potterweg, Pluryn bij De Treffers, De Oude Hema, Brouwerij D’n Drul en nu hopelijk de eindbestemming: de ruimte van duivenvereniging De Reisduif aan de Mies 2 naast sporthal Heuvelland. 

De tweedehandskleding ruimte geniet inmiddels de belangstelling vanuit de hele regio. Momenteel zoekt Wilma samen met de vrijwilligers alle kleding uit en hangt het op maat in de rekken. Naast dameskleding (kleine en grote maten) is er ook baby-, kleuter- en kinderkleding, evenals schoenen en heren kostuums, allemaal voor een habbekrats te verkrijgen. 

De kleine vergoeding is bedoeld om de stroomkosten en huur te betalen. De prijzen variëren van 0,50 tot 5 euro. Momenteel zijn er nog tientallen bananen dozen vol met kleding, die uitgezocht en opgehangen moeten worden. Het is een hels karwei voor de in totaal 7 vrijwilligers. De Tweede Hands Kleding Groesbeek is geopend iedere dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur. Op die tijdstippen kan ook tweede handskleding worden ingebracht. Dinsdag 2 mei hoopt men open te gaan, terwijl op dinsdagmorgen 9 mei de wethouder de Tweede Hands Kleding officieel opent.