Maarten Seegers. (foto: Nancy Jacobs)
Maarten Seegers. (foto: Nancy Jacobs) Foto: Nancy Jacobs

Maarten Seegers: een nieuwe ster aan het firmament in Millingen

Algemeen

MILLINGEN - Na muzikant Arno Kolenbrander meldt zich een nieuwe ster aan het firmament in Millingen.

Maarten Seegers geboren en getogen in het Gelderse dorp aan de Rijn zong al jaren thuis in de huiskamer voor familie en vrienden. Het waren zijn vrienden die zeiden hier moet je eens meer mee doen en Maarten postte voorzichtig wat op social media. Dit ontging het bekende mediabedrijf Talpa niet en hij werd in augustus 2022 gevraagd om deel te nemen aan het televisieprogramma ‘Liedje op het eerste gezicht’. Hij was in eerste instantie wat terughoudend, maar besloot het toch maar te doen. Immers je krijgt niet elke dag de kans om op televisie te mogen zingen, aldus Maarten.

Maarten vond het ontzettend spannend, mede omdat hij nog nooit had opgetreden of op een podium had gestaan. Echter na de eerste noot gezongen te hebben tijdens de tv opname, voelde hij de zenuwen wegvloeien en ging de rest eigenlijk vanzelf.

Van het een kwam het ander en begin januari dook hij de studio van Jeroen Russchen en Robert Vredeveld in. Deze lieten hem een paar demo’s horen en bij het beluisteren van het nummer ‘Kleuren’ werd Maarten razend enthousiast. En dat is uiteindelijk ook opgenomen en uitgebracht op single, aldus een trotse Maarten, die het nog steeds niet kan bevatten.

Het nummer wordt al veelvuldig op de Nederlandse radiozenders gedraaid en binnenkort zit hij er mee in het TV-programma ‘Hart voor muziek’.

De inwoners van Millingen kunnen hun dorpsgenoot voor de eerste keer gaan horen op zaterdag 13 mei tijdens de OEV-avond ‘De Natte gaat helemaal Hollands’.