Hier komt het nieuwe woonwijkje in Breedeweg.
Hier komt het nieuwe woonwijkje in Breedeweg. Foto: Joop Verstraaten

Wijk met 39 woningen bij Breedeweg

Algemeen

BERG EN DAL – Als het aan de gemeente ligt, krijgt het kerkdorp Breedeweg er in de nabije toekomst een woonwijk bij van 39 woningen. De naam van de wijk is al bekend ‘Antoniushof’. De nieuwe wijk wordt gesitueerd tussen dorpshuis De Sleutel en de velden van de Groesbeekse Boys.

De Wijchense ontwikkelaar Jansen Bouwontwikkeling hoopt eind 2024 met de bouw te kunnen beginnen. De locatie – een stuk grasland – is al jaren in beeld als mogelijke bouwlocatie. Eerder werd gedacht aan 30 woningen maar dat zijn er nu 37 geworden terwijl twee woningen op particuliere kavels komen te staan. De wijk wordt bereikbaar via een inrit naast het hoofdveld van De Groesbeekse Boys. 

Ondanks dat de gemeente positief is over het plan moet er volgens wethouder Alex ten Westeneind nog wel wat geschaafd worden aan het plan. Hij is van mening dat er meer groen in het plan gerealiseerd moet worden. De kans dat met de bouw eind 2024 kan worden begonnen, acht hij klein omdat het perceel in natte periodes veel wateroverlast kent. 

Inmiddels worden de waterproblemen in Breedeweg op grote schaal aangepakt en ook rond het bouwplan zelf worden er ingrepen gerealiseerd om water bij extreme regenval snel af te voeren. Op Antoniushof komen 12 sociale huurwoningen (beneden en boven), 7 betaalbare woningen en 18 huizen in de vrije sector. De betaalbare koopwoningen worden aangeboden met een koopstartregeling- de eerste kopers kunnen de woningen met korting aanschaffen - en mogen maximaal 250.000 euro kosten.