Het voormalige pand van Chinees Lee Ho Fook in Groesbeek. (foto: Joop Verstraaten)
Het voormalige pand van Chinees Lee Ho Fook in Groesbeek. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Voormalig Chinees Restaurant in Groesbeek gekraakt

Algemeen

GROESBEEK – Het voormalige pand van Chinees Restaurant aan de Dorpsstraat/ Burgemeester Ottenhoffstraat is sinds enkele weken gekraakt. 

Volgens de eigenaar de familie Peerenboom zijn de krakers via de zijkant van het pand binnengekomen. Naar schatting zitten er vijf krakers in het pand. De eigenaar heeft inmiddels aangifte bij de politie gedaan, die op de hoogte is van de identiteit van de krakers. Daarnaast heeft hij een kort geding gestart betreffende een vordering tot ontruiming ingediend bij de Rechter-Commissaris in Arnhem. Die heeft op 18 april uitspraak gedaan en was van mening dat de eigenaar niet gemotiveerd heeft aangegeven dat hij het pand zelf nodig heeft. Daarmee mogen de krakers voor onbepaalde tijd in het pand blijven zitten, totdat de eigenaar aantoonbaar kan maken – ook via een kort geding - dat hij met het pand andere op korte termijn andere bedoelingen heeft. 

De eigenaar heeft plannen met het gebouw op deze voor Groesbeek unieke locatie, maar dat moet over zoveel schijven en dat duurt gewoon lang, aldus Hans Peerenboom. “We wachten maar af, er zit momenteel niets anders op”, aldus Hans Peerenboom.
Burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal liet desgevraagd weten op de hoogte te zijn dat er krakers in het pand zitten. Als gemeente kunnen wij hier weinig aan doen; het is alleen erg vervelend voor de eigenaars, aldus Slinkman.