Alzheimercafé Ooijpolder met als thema: Muziek!

Algemeen

MILLINGEN - De praktijk laat zien dat muziek een krachtig middel kan zijn. Bij mensen met de ziekte dementie en ook bij de ziekte Parkinson. Hoe kun je muziek gebruiken om mensen mee te raken, te troosten én soms letterlijk in het moment of in beweging te brengen? Muziektherapeut Olga Rijken geeft informatie, deelt haar ervaring en neemt ons, samen met haar collega, mee in de wonderschone wereld van muziek.

Zoals gewoonlijk is iedereen welkom in de kleine huiskamer van het Gasthuis.  Inloop vanaf 14.00 uur, start om 14.30 en afsluiting rond 16.00 uur. De toegang is gratis, aanmelden niet nodig. De koffie en thee staan klaar! “Wilt u meer informatie over het Alzheimercafé Ooijpolder en omstreken? Wilt u vrijwilliger worden? Mail gerust naar: j.bekker@alzheimervrijwilligers.nl.”

Het laatste café voor de zomerstop is op 14 juni. Thema id dan ‘ergotherapie’ met na afloop een excursie naar de Zorgwinkel. Landelijk zijn ruim 250 Alzheimer Cafés actief en daarvan 7 binnen de regio Nijmegen: 2 in Nijmegen, 2 in Berg en Dal en verder in Beuningen, Wijchen, Heumen/Mook&Middelaar.
Het Alzheimer Café biedt een veilige, laagdrempelige en gezellige omgeving voor mensen met dementie, hun familie, vrienden of buren. .