Opening Face to Graves op Canadese Erebegraafplaats Groesbeek.
Opening Face to Graves op Canadese Erebegraafplaats Groesbeek. Foto: Peter Hendriks

Ruim 1700 Canadese bevrijders krijgen een gezicht dankzij Faces tot Graves

Algemeen

GROESBEEK - Zaterdagmiddag 29 april was het eindelijk zover van de 2619 militairen die op de Canadese erebegraafplaats begraven zijn is er bij ruim 1700 graven een foto geplaatst dankzij de enorme inzet van Face to Graves. 

Het is een eerbetoon aan hen – veelal jonge Canadezen aan wiens leven zo abrupt een einde kwam – die nooit meer thuis kwamen. Om aan hen eer te betonen vindt van 29 april tot en met 21 mei het evenement The Faces Of Groesbeek plaats op de Canadese Erebegraafplaats.
Alle ruim 1700 beschikbare foto’s zijn op standaards bij de graven geplaatst, waardoor deze jonge mannen een gezicht hebben gekregen wat ze uiteraard verdiend hebben. Vrijwilligers van de Stichting Face To Graves zullen dagelijks tot 21 mei op de begraafplaats aanwezig zijn van 10.00- tot 16.00 uur om aan de bezoekers informatie te vertrekken over de begraafplaats en de veelal jonge mannen die er begraven liggen.

Ook heeft Faces To Graves aan de jeugd gedacht. Voor hen is er ook informatie beschikbaar en allerlei opdrachtjes die ze ter plaatsen kunnen uitvoeren. Op woensdagmiddag 17 mei zal er een kindercollege worden gegeven, hiervoor kan men zich aanmelden bij de Openbare Bibliotheek aan de Kloosterstraat in Groesbeek.