Berg en Dal betaalt mee aan warm kussentje op koud terras

Algemeen

BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal heeft van de provincie Gelderland 86.000 euro gekregen uit het Winterfonds. Dat geld is bedoeld voor maatschappelijke organisaties en midden- en kleinbedrijven te helpen bij het dragen van de hoge energiekosten. 

Zo kunnen de terrasbezoekers in de gemeente Berg en Dal in de nabije toekomst op koude dagen op een verwarmd kussentje genieten op het terras. Horecaondernemers die daar gebruik van willen maken, kunnen daarvoor geld aanvragen van de gemeente, die betaalt daarvan de helft met een maximum van 1.500 euro. 

De kussentjessubsidie is een van de zes manieren waarop Berg en Dal het midden– en kleinbedrijf wil helpen duurzamer te worden. Ook kunnen de ondernemers laten onderzoeken op welke wijze ze grondstoffen en materialen kunnen hergebruiken of meer inzicht krijgen in hun energieverbruik. verder kunnen ze geld krijgen voor een haalbaarheidsstudie of een subsidieaanvraag doen voor zonnepanelen. Als laatste kunnen ze hulp krijgen bij het verduurzamen van gerechten, die ze serveren en bij het tegengaan van voedselverspilling.