(eigen foto)
(eigen foto) Foto: Eigen Foto

32e Groesbeekse Looptour 2023 heeft nieuwe opzet

Algemeen

GROESBEEK - De organisatie van de Groesbeekse Looptour, het inmiddels bij Berg en Dalse hardlopers bekende evenement, heeft besloten om een wijziging aan te brengen in de opzet.  Hiermee probeert de organisatie om het aantrekkelijker voor de deelnemers te maken om mee te lopen in het klassement. 

De 7-daagse versie is vervangen door een 6-daagse. De 4-daagse variant blijft bestaan. Bij beide varianten mogen de lopers een etappe overslaan zonder dat dit van invloed is op hun klassering. Wel moeten klassementslopers van start gaan in de eerste en de laatste etappe. 

De GLT blijft een uniek evenement in Nederland.  Ook met de wijziging blijft het  de enige trim-/hardloopwedstrijd waarbij de lopers kunnen kiezen uit een 4- of 6-daagse variant. De Looptour richt zich op de recreatieve trimmer die een sportieve uitdaging niet uit de weg gaat. Alle etappes worden gelopen in de schitterende Groesbeekse omgeving waarbij de bossen van Staatsbosbeheer en het Gelders Landschap het decor vormen. Door het meerdaagse karakter en het uitdagende heuvelachtige parcours behoort de GLT zeker tot een van de zwaarste loopevenementen in Nederland. 

De organisatie wil het evenement vooral kleinschalig houden waarbij na de laatste etappe altijd een gezellig samenzijn wordt georganiseerd met prijsuitreiking. Elk jaar mag de GLT zich verheugen op een kleine groep vaste deelnemers maar ook andere lopers zijn van harte welkom. Naast het deelname aan de 4 of 6 daagse variant is het ook mogelijk om in te schrijven voor een of meerdere individuele etappes.  
Aanmelden voor de GLT kan via www.groesbeekselooptour.nl.”